Nepečená ovocná torta

Nepečená smotanovo-ovocná dobrota s piškótami (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Výborne osvieženie s ovocím v horúcich letných dňoch.

Postup

  1. Robila som vo forme s priemerom 22 cm. Naukladala som okrúhle detské piškóty na dno formy. Medzery som ešte vyplnila nalámanými piškótami. Na piškóty som rozotrela 1,5 kelímka kyslej smotany, ktorú som vymiešala s balíčkom vanilkového cukru. Smotany máme radi viac. Na vrstvu smotany som husto naukladala na plátky nakrájané čerstvé jahody (umyté, očistené).
  2. Opakujem ďalšiu vrstvu piškóty, smotana, jahody. Túto prostrednú vrstvu som vyložila najmenej dozretými jahodami a posýpala som ich kryštálovým cukrom.
  3. A tretia - ostatná - vrchná vrstva - naukladám piškóty, rozotriem smotanu s vanilkovým cukrom a nasleduje ozdobné ukladanie nakrájaných jahôd a kiwi a podľa vlastnej fantázie. Dozreté čerstvé ovocie môžete použiť podľa vlastnej chuti. Prikryté alobalom som dala do chladničky na 6 hodín.
  4. Ochladila sa a stuhla výborne, nakrájala som a osviežujúca dobrota sa koštovala...