Nepečená ovocná torta
Nepečená smotanovo-ovocná dobrota s piškótami (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Výborne osvieženie s ovocím v horúcich letných dňoch.
Postup
- Robila som vo forme s priemerom 22 cm.
Naukladala som okrúhle detské piškóty na dno formy. Medzery som ešte vyplnila nalámanými piškótami. Na piškóty som rozotrela 1,5 kelímka kyslej smotany, ktorú som vymiešala s balíčkom vanilkového cukru. Smotany máme radi viac. Na vrstvu smotany som husto naukladala na plátky nakrájané čerstvé jahody (umyté, očistené).
- Opakujem ďalšiu vrstvu piškóty, smotana, jahody. Túto prostrednú vrstvu som vyložila najmenej dozretými jahodami a posýpala som ich kryštálovým cukrom.
- A tretia - ostatná - vrchná vrstva - naukladám piškóty, rozotriem smotanu s vanilkovým cukrom a nasleduje ozdobné ukladanie nakrájaných jahôd a kiwi a podľa vlastnej fantázie. Dozreté čerstvé ovocie môžete použiť podľa vlastnej chuti.
Prikryté alobalom som dala do chladničky na 6 hodín.
- Ochladila sa a stuhla výborne, nakrájala som a osviežujúca dobrota sa koštovala...