Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: katerin

V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky.U nás v rodine celý rok :)))

Suroviny

Postup

  1. Ošúpeme zemiaky,nakrájame a dáme ich variť so soľou. V hrnci na troche oleja osmažíme cibuľu,pridáme cesnak,keď začne voniať pridáme mleté mäso.Keď stratí surovú farbu ho zalejeme vínom,pridáme bujón a dusíme.Po odparení vína pridáme šampióny.
  2. Premiešame a pridáme rajčinovú šťavu,dusíme na slabom ohni až do zhustnutia.Uvarené vajíčka na tvrdo nakrájame,alebo nastrúhame a primiešame do odstaveného mäsa.Premiešame a necháme chvíľu vychladnúť.(lepšie sa roluje roláda) Dochutíme soľou,korenim a bylinkami.
  3. Uvarené zemiaky scedíme,pridáme maslo a rozmačkáme na kašu.Ja som použila ručný šľahač s hákmi-(metličky nedoporučujem,ani nepridávajte mlieko!(môžeme primiešať čerstú petržlenovú vňať,pažitku,..)Zemiaky by mali byť na dotyk nelepivé,že môžeme v ruke urobiť guličku.
  4. Na stôl si pripravíme veľkú utierku (zásteru) a na ňu potravinársku fóliu.Rozložíme zemiakovú kašu a čistými rukami uplácame na obdĺžnik hrubý asi 1cm.Rozložíme mäsovú plnku iba na 3/4 a pomocou fólie začneme rolovať.Zrolovanú uzavreme fóliou a ešte do utierky,aby sa neroztiahla.Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť.
  5. Vychladnutú rozbalíme,prenesieme na podnos.Potrieme majonézou,tatarskou omáčkou alebo cesnakovou omáčkou.Dozdobíme podľa chuti,dookola šalát,vajíčka na tvrdo,na vrch prúžky kápie,koliečka olív,...atd. Ja son len poprášila údenou štiplavou paprikou. Robila som z dvojitej dávky a meral 55cm. Dobrú chuť!
  6. Z iných príležitostí...
  7. Môžeme použiť rôzne plnky: 1.,Krevety na kúsky s krabími tyčnkami a ananasom,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo s tatarskou. 2.,Šunku na kocky,kukuricu,biele špargle,hrášok,zmiešané s kečupom a mayonézou alebo tatarskou. 3.,Kukurica,kápia,ananas,jablko a vl.orechy,zmiešané s kečupom a mayonézou,alebo tatarskou. 4.,Tuniak bez šťavy,vajíčka na tvrdo,olivy,.... .....podľa vlastných chutí...