Nepečená malinová torta
Nepečená malinová torta

Nepečená malinová torta

siuuu - fotkasiuuu, 4. júla 2019
Nepečená malinová torta
Foto: Siuuu

Svieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé. Ja tieto syrové torty nemusím, nemám rada ani cheesecaky - mám Zobraziť celý popisSvieža, letná, sezónna tortička. Nepečený orieškovo-kokosovo-makovo-banánový korpus, čokoládovo-syrová vrstva a malinové želé. Ja tieto syrové torty nemusím, nemám rada ani cheesecaky - mám radšej pečenú klasiku, ale naši majú radi tak im občas cez leto urobím radosť.

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
150 g
90 g mleté
50 g
1 PL
1 PL
1 PL
30 g mletý
kvapka (nemusí byť)
Krémová vrstva:
250 ml
250 g (alebo podobný syr)
100 g
4 plátky
Malinové želé:
1 hrsť
1 PL
1 bal.
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme korpus - banány roztlačíme vidličkou na kašu, primiešame ostatné suroviny a spracujeme na kompaktnú hmotu. Rovnomerne roztlačíme do formy (ja som vystlala dno papierom na pečenie), uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Na krém zohrejeme smotanu pod bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, minútku necháme postáť, môžeme pridať mletú Bourbon vanilku alebo vanilkový extrakt a rozmiešame. Mascarpone rozmiešame, postupne pridávame vychladnutú smotanovo-čokoládovo-vanilkovú zmes a nakoniec želatínu pripravenú podľa návodu, zmiešame a hneď nalejeme na vychladený korpus. Uhladíme, uložíme ovocie a dáme do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Na želé rozmixujeme maliny s vodou, prepasírujeme, pridáme toľko vody, aby sme dostali 1/2 litra tekutiny. Červené želé (na 1/2 litra tekutiny 2 vrecká) pripravíme podľa návodu (zmiešame s cukrom a malinovou tekutinou, za stáleho miešania privedieme k varu, minútu varíme a následne necháme čiastočne vychladnúť), nalejeme na ovocie a necháme v chladničke stuhnúť - ja som nechala cez noc.

    Nepečená malinová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, malinové dobroty mám ráda. Nepečená torta, dobře vychlazená, je fajn letní osvěžení. Krásná fota, prudce jedlá!
siuuu
@Cesminaz (6.7.2019 22:00)

.. oni sú ešte pod tým želé, len som ich zabudla dať do rozpisu surovín - v texte je, ale keby aj nebolo každý si podľa seba môže pridať ovocie ;-)
motyka
Ako je možné, že som takúto lahôdku prehliadla ? Ukladám. Maliny milujeme, takže určite urobím. Prechádzam celú tvoju stránku a veľmi sa mi páčia mnohé recepty. Budem sa k tvojim receptom určite vracať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia