Nepečená jahodová torta

zuzankka2122 - fotkazuzankka2122, 2. decembra 2013

tuto tortičku si ja vzdy spravim v nedelu na popoludnie.. alebo dakedy aj len tak na chut alebo aj na daku menšiu oslavu v Zobraziť celý popistuto tortičku si ja vzdy spravim v nedelu na popoludnie.. alebo dakedy aj len tak na chut alebo aj na daku menšiu oslavu v kruhu rodiny..

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
Plnka:
150 g
500 g
2 balíčky
150 ml
20 g
70 g
1 balenie
800 g
Na potretie:
200 ml




Postup

  1. 1

    Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšný tvaroh, nakrajane jahody a jahodový džem rozmixujeme. Potom pridáme tvaroh rozmiešaný s cukrom.

  2. 2

    Do smotany na šľahanie zamiešame stužovač a dotuha vyšľaháme. Spolu zo želatínou -pripravenou podľa návodu- zľahka premiešame do tvarohovej masy.

  3. 3

    Do otváratelnej tortovej formy striedavo ukladáme vrstvu piškót ktorú zalievame pripravenou plnkou. Naplnenú formu odložíme stuhnúť na pár hodín do chladničky.

  4. 4

    Po stuhnutí tortu vyberieme potrieme vyšľahanou šľahačkou, ozdobíme nakrajanými jahodami a lístkami mäty.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takáto tortička je vďačnou maškrtou, má dosť variácií, v lete osvieži, ale aj v zimnom období je dobrá. Jahôd mám v zásobe dosť, ale zamrazených, a aká škoda, @micanela , prečo by sa ničili, ak sú v nich vitamíny, tie zostávajú, len sa konzumujú v trochu inej podobe, mne tiež viacej chutia ak si ich rozmačkám a osladím.