Neobjednaná novoročná tortička

Autor receptu: shams

To vám bolo takto! :D Idem reku napiecť perník...pripravím si suroviny na perník...použijem suroviny na perník...dám do rúry piecť perník...a vyberiem tortu! šikovná gazdinka si ale musí vedieť poradiť aj v prípade nečakaných udalostí...či ako sa u nás hovorí...chybička se vloudila ;)))

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame spolu v mise, je vhodné najprv zmiešať tie sypké, v inej miske vymiešať mliečko olej a vajce, priliať a vymiešať hladké cesto, pridať perníkové korenie a samozrejme - kypriaci prášok do pečiva :))) dáme piecť na 35minút do vyhriatej rúry...
  2. ...v tomto bode by ste dostali krásny nadýchaný perník, ktorý bude rozvoniavať po celom byte/dome a uspokojí snáď každého stravníka...avšak! Ak sa vám stane, ako mne, že som po vložení cesta do rúry objavila nepoužitý prášok do pečiva..ktorý mal ísť do cesta ale záhadným spôsobom nešiel a nešiel... v tom prípade nasleduje predýchavanie, gúľanie očami a občas aj nevyhnutné vyhútanie náhradného riešenia ;))) Perník som dala do okrúhlej formy, mám to tak rada, vysoký koláčik, ktorý sa mi dobre skladuje v chladničke potom :))) Avšak ako ste už zistili, perník sa nekonal, cesto sa totiž bez kypriaceho prášku nedvihne! Plán B: korpus na tortu ako vyšitý, ešte nič nieje stratenéééé
  3. Takže nečakaný tortový korpus prepkrojím vstrede, bohate a s láskou natrieme obľúbeným džemom, spojíme. Pripravíme si krém zo zlatého klasu, mlieka, cukru, vanilinového cukru - uvaríme hustý puding a po miernom vychladnutí primiešavame margarín, alebo obyčajné maslo, kým nemáme hladký krém. Týmto krémom potom bohate natrieme tortičku a dáme na hodinku, dve do chladničky.
  4. Horkú čokoládu roztopíme s troškou masla a kto má rád veľmi sladké aj cukru, natrieme tortičku a prípadne posypeme sladkou ozdobou - ako ja, ale fantázii sa medze nekladú, môžu to byť aj lentilky, marcipánové kvietky zo zásoby či obyčajná šľahačka. Tak nech vám chutí ;)))