Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarFarbuska 6. januára 2018 o 15:16

    Pekná polievočka na zimné dni. Robím krémovú zemiakovú, ale trocha inak. Vyskúšam aj túto tvoju. Vďaka za recept.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • používateľ nemá avatarHaji 6. januára 2018 o 15:34

    Přiznám se, že zeleninovou polévku se smetanou nedělám, ale to není brzda, naopak. Recept se mi líbí a určitě ho vyzkouším.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • luss44 - fotkaLuss44 6. januára 2018 o 16:20

    u nás takéto krémové idú, aj dnes som varila podobnú Tvojej, len bez mrkvy a syra, ale s cesnakom. Uložím a skúsim aj takto, určite bude fajn.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • strucik - fotkaStrucik 6. januára 2018 o 16:22

    Chcelo to aspoň nejaký nemecký syr, Bambino je totiž perla slovenskej kuchyne...
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 6. januára 2018 o 19:44

    Farbuska, @Haji , @Luss44 , Ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre. Polievok nie je nikdy dosť, však?
    @zareaguj
     1x haji
  • pivonka - fotkaPivonka 6. januára 2018 o 19:45

    Neviem, prečo mi hlásilo, že Farbuska nie je správny avatar.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 6. januára 2018 o 19:57

    @pivonka
    U nás polievky sú každý deň, táto Tvoja musí byť veľmi dobrá, len to mixované, ten môj nemusí, zato ja si pochutím. Dnes sme mali rajčinovú a to nemôže byť len tak so strúhanym syrom, musela som krupicové knedličky do nej zavariť, polovička si to vyprosila .
    @zareaguj
     1x pivonka
  • pivonka - fotkaPivonka 6. januára 2018 o 19:58

    @Strucik , v recepte bolo uvedené, že syr má byť mäkký, žiadna značka. Tým sarkazmom by som tak neplytvala. Nebudem tu obhajovať mäkké syry, sama ich až tak neobľubujem, okrem Bambina. Ten občas kupujem a používam napríklad do tejto polievky, na chlieb, niekedy aj na halušky, ak nemám poruke dobrú bryndzu, Že by aj do tejto nátierky?
    » varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-cesnakova-natierka/69143...
    @zareaguj
  • strucik - fotkaStrucik 6. januára 2018 o 20:02

    @Pivonka (6.1.2018 19:58)

    Nenarážal som na použitie Bambina ako takého, ale na názov receptu... Ak vidím názov "Nemecká polievka" očakávam typickú nemeckú kuchyňu a nie ľudovú tvorivosť s Bambinom.
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 6. januára 2018 o 20:02

    @Jerica , presne, ako vravíš. Moja dcéra len so syrom, ja si robím lievanku z vajíčka a trochy múky. Koľko ľudí, toľko chutí.
    @zareaguj
     1x jerica
  • používateľ nemá avatarRadost 6. januára 2018 o 20:11

    @Pivonka (6.1.2018 19:58)

    dobrá reakcia...:-)
    @zareaguj
     1x pivonka
  • pivonka - fotkaPivonka 6. januára 2018 o 21:07

    @Strucik , ale áno, narážal. Dehonestoval si ho tým, že si ho nazval "perlou slovenskej kuchyne". Názov som vysvetlila v úvode. Viac sa k tejto téme nebudem vyjadrovať.
    @zareaguj
     2x radost, haji
  • bubaya - fotkaBubaya 6. januára 2018 o 21:53

  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 6. januára 2018 o 23:17

    Komentár od @Kimlo (6.1.2018 21:11) bol vymazaný, obsahoval urážky.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 7. januára 2018 o 14:10

    Tiez som pocula, ze Nemci nemaju kuchynu, iba jedlo a toto jedlo mi to potvrdzuje.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • mitzy - fotkaMitzy 7. januára 2018 o 17:54

    Pekné foto, polievka určite dobrá, sýta ;)
    @zareaguj
     1x pivonka
  • bubaya - fotkaBubaya 7. januára 2018 o 20:07

    @Afataga (7.1.2018 14:10)

    To nie je celkom pravda, nie je nemecká ako nemecká. Napríklad v Meklenbursku varia príšerne ovocná polievka, brrrr, alebo v Švábsku, také podivné kombinácie, ale bavorská kuchyňa, ktorú som stihla spoznať, je dobrá. Keď si pozrieš ich receptové stránky, tak je tam , ako tu, aj výborných jedál, aj príšerností.
    @zareaguj
     2x pivonka, haji
  • pivonka - fotkaPivonka 8. januára 2018 o 11:06

    @ Bubaya , @ Afataga , @ Mitzy , som rada, že vás môj recept zaujal a ďakujem za komentáre. Veľmi obdivujem varecháčky, ktoré vedia úžasne nafotiť svoje diela. Tiež sa snažím, ale nie vždy to vyjde.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • strucik - fotkaStrucik 8. januára 2018 o 11:52

    @Bubaya (7.1.2018 20:07)

    S tou švábskou kuchyňou si dovolím nesúhlasiť, netvrdím, že by mi chutilo odtiaľ úplne všetko, ale napríklad ja si stokrát radšej naložím švábske Schupfnudeln mit Sauerkraut ("skoro-naše-šúľance" s kyslou kapustou) než naše národné bryndzové halušky. A čo sa týka ich kombinácií, nezaškodilo by si o tom, prečo vlastne švábska kuchyňa je taká, aká je, najprv niečo prečítať.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 8. januára 2018 o 20:39

    @Strucik (8.1.2018 11:52)
    Od roku 2001 som v Nemecku alebo Rakúsku, takže už som si čo-to prečítala a niečo aj zjedla. Si predstav. Mňa napr. švábska kombinácia špeclov a zemiakov nijako neoslovuje, ani kyslé kutle.
    @zareaguj
     1x haji
  • bubaya - fotkaBubaya 9. januára 2018 o 10:58

    @Pivonka (8.1.2018 11:06)

    Nafotené to máš pekne, úvodná fotka je lákavá. Hrniec na sporáku potrebuje viac svetla, foť s bleskom. Aj ostatné recepty sú tip-top, šikovná si.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • pivonka - fotkaPivonka 9. januára 2018 o 13:19

    @bubaya , Ďakujem za tvoj komentár, vidno, že sa tomu rozumieš. Ja som vo fotení ťažký amatér. Fotím s automatickým bleskom. Toto som fotila na stole a za ním je veľké 3-dielne okno smerom na juh, takže aj v zime prepúšťa dosť svetla. Zrejme to aparát vyhodnotil tak, že je svetla dosť a blesk nespustil. Mala by som fotiť všetko s bleskom? Vidíš, nerozumiem tomu a som rada za každé odborné usmernenie. Čo sa týka receptov, som rada, že sa ti páčia. Prajem ti pekný deň!
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. januára 2018 o 13:33

    @Pivonka (8.1.2018 11:06)

    Fotka je dobra, nie sme profici, vadi mi tam bambino.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 9. januára 2018 o 14:07

    ja opytam inac.z holandska mi vozi rodina 100% cisty taveny syr,je super.da sa kupit nieco podobne u nas?
    @zareaguj
  • elixir - fotkaElixir 9. januára 2018 o 16:38

    @Bubaya V Meklenburgu je veľa pokrmov z rýb, tam majú k jazerám, kanálom alebo moru odvšadiaľ na skok. :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 9. januára 2018 o 17:37

    @Afataga (9.1.2018 13:33)
    Afoušku, bambino je tu na Vareche něco jako červený hadr na býka - ale jde vyměnit za j.a.k.ý.k.o.l.i.v jiný sýr, podle chuti. Mě zase těší, že někteří nutriční poradci oprášili taveňák a doporučují ho jako jedinečnou a nezaměnitelnou výživu pro mozek /i kosti/. Od děcka jsem jedla taveňák /ono nic jiného u nás velice nebylo/, i teď si ho čas od času dám - a žiju. I mozek dobrý. Zatím. Asi tak. Co mě nezabije, to mě posílí. Hezký večer! Zítra vložím slíbené.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • bubaya - fotkaBubaya 9. januára 2018 o 17:50

    @Pivonka (8.1.2018 11:06)

    Presne tak, ako píšeš. Keď ti ide veľa svetla do objektívu, tak bude to, čo fotíš, vždy tmavé a horšie viditeľné. Dobre je, keď máš svetlo za chrbtom, alebo zhora. Najjednoduchšie je otočiť sa k oknu chrbtom, nechať blesk na automatiku a tak fotiť. Alebo fotiť so zapnutým bleskom, prípadne zacloniť niečím to okno. Ja odfotím radšej tak i tak, a potom vyberiem lepšiu fotku.
    Tvoja úvodná fotka nemá chybu, je pekná a chutná, suroviny tiež vyšli pekne, len tie hrnce sú o trochu tmavšie. Nech sa Ti darí, vo varení, aj vo fotení.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • pivonka - fotkaPivonka 9. januára 2018 o 18:31

    @ Ďakujem, Bubaya, za radu, budem experimentovať. Ešte mám síce asi dva recepty nafotené, tie už ostanú tak, ale budem sa snažiť.
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 9. januára 2018 o 18:36

    Ešte niečo, @Bubaya - leď fotím večer v kuchyni bleskom, tak mám odraz svetla na jedle a to tiež nie je bohviečo. Čo s tým?
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 9. januára 2018 o 18:56

    @Haji (9.1.2018 17:37)

    » dobreazdravo.sk/tavene-syry-ako-zdroj-vapnika-tazko/...


    hlavne tie taviace soli su na nezaplatenie :-)
    @zareaguj
     1x dormella
  • používateľ nemá avatarHaji 9. januára 2018 o 19:15

    @Afataga (9.1.2018 18:56)
    OK.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 10. januára 2018 o 12:10

    Skúsila som uvariť, podľa tvojho receptu, trošku som si pozmenila - čo to, pridala cesnak, je to dobrá polievočka.
    @zareaguj
     1x haji
  • pivonka - fotkaPivonka 10. januára 2018 o 12:52

    @Mitzy , som rada, že si vyskúšala a že chutila. Zaujíma ma, čo sa skrýva pod tým "trošku som si pozmenila", možno bola ešte lepšia?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 10. januára 2018 o 13:00

    @Bubaya (9.1.2018 10:58)
    S bleskom sa jedlo bezne neda fotit, ( da sa nepriamo, odrazom dost komplikovane nie pre amatera).
    Nikdy som blesk nepouzil, ani nepouzijem netreba, staci si skontrolovat svetelnost a posunut , otocit jedlo k zdroju, najlepsie je okno polozamracene, a este odfotit viac krat. Posledne roky tym ze ide vsetko na web pouzivam len mobil, aj ked som si kupil drahy fotak je v supliku.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 10. januára 2018 o 13:31

    @Pivonka (10.1.2018 12:52)

    Nepouzila som mrkvu, lebo - minula som ju na kolac den predtym a uplne som zabudla ze nemam ked som bola v obchode :) co ma ale mrzi lebo by urobila urcite dobru chut. Dalsie zmeny : pridala som drvenu rascu a petrzlenovu vnat aj do varenia nie len na ozdobu. Malo zmien :) a naozaj prijemna chut polievky.
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 10. januára 2018 o 16:14

    @Bubaya Ďakujem! Dobre vedieť.

    @Mitzy , rasca je veľmi zdravá a má sa vraj dávať všade tam, kam sa len dá a petržlenová vňať to tiež monla len zlepšiť. Som rada, že si s polievkou spokojná.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist