Nektarinky s pistáciami a ružová pena (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a pistácie.
  2. Pistácie nahrubo nasekáme.
  3. Nasekané pistácie zmiešame s cukrom a maslom.
  4. Nektarinky poukladáme na plech reznou stranou nahor a naplníme zmesou cukru, masla a pistácii. Pri 180 °C pečieme ca 15 minút.
  5. Pripravíme si suroviny na prípravu peny.
  6. Bielu čokoládu a 6 PL smotany dáme do nádoby
  7. a nad parou spojíme. Necháme vychladnúť.
  8. K vychladnutej čokoláde pridáme kyslú smotanu a lyžičku ružovej vody. Dobre premiešame.
  9. Pridáme trochu červeného potravinárskeho farbiva (tento krok samozrejme môžete vynechať)
  10. Na záver zo zvyšku šľahačky vyšľaháme penu a zľahka ju vmiešame k čokoládovo smotanovej hmote.
  11. Balzamikový sirup pripravíme zmiešaním balzamikového octu a medu. Na miernom ohni varíme, kým sa sirup dostatočne nezredukuje. Sirupom prelejeme upečené nektarinky.