Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a pistácie.
Pistácie nahrubo nasekáme.
Nasekané pistácie zmiešame s cukrom a maslom.
Nektarinky poukladáme na plech reznou stranou nahor a naplníme zmesou cukru, masla a pistácii. Pri 180 °C pečieme ca 15 minút.
Pripravíme si suroviny na prípravu peny.
Bielu čokoládu a 6 PL smotany dáme do nádoby
a nad parou spojíme. Necháme vychladnúť.
K vychladnutej čokoláde pridáme kyslú smotanu a lyžičku ružovej vody. Dobre premiešame.
Pridáme trochu červeného potravinárskeho farbiva (tento krok samozrejme môžete vynechať)
Na záver zo zvyšku šľahačky vyšľaháme penu a zľahka ju vmiešame k čokoládovo smotanovej hmote.
Balzamikový sirup pripravíme zmiešaním balzamikového octu a medu. Na miernom ohni varíme, kým sa sirup dostatočne nezredukuje. Sirupom prelejeme upečené nektarinky.