Nektárinkovo-pomarančový džem

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 6. augusta 2015
Nektárinkovo-pomarančový džem
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.

5 pohárov po 375ml
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg odkôstkované a nakrájané na malé kúsky
250 g pokrájané na kúsky (asi 4 pomaranče)
1 bal.
250 ml
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  3. 3

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

  4. 4

    Namiesto vanilkového cukru môžeme použiť aj Vanilkový struk Bourbon Dr.Oetker.

  5. 5

    Filetovanie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Diskusia k receptu