Slaný koláč
Slaný koláč

Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka fotorecept

begonia2 - fotkabegonia2, 9. decembra 2017
Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)
Foto: begonia2

Môj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som Zobraziť celý popisMôj zlatík zas chodil po kuchyni a hľadal niečo sladké --- no máš ho vidieť, on a niečo sladké, zlate to očí. Tak som mu teda upiekla koláčik k vínu. Aj na ruky ma zobral potom, že to je to, čo mu chutilo. Keď všetky vypekáte, tak som musela aj ja niečo upiecť.

10
porcií
20 minút minút
príprava
40 minút minút
na 190°C °C

Suroviny

Na biele cesto:
450 g
90 g
100 ml
2 ks (čerstvé)
20 g
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
Na tmavé cesto:
410 g
90 g
100 ml
2 ks (čerstvé)
20 g
1/2 KL
1/2 KL
štipka
štipka
Na polevu:
3 ks
2 ks
200 ml
1 PL
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Tu je časť surovín.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Na biele mäso nakrájame prsia na tenké plátky, tak 4 mm hrubé. Syr nastrúhame. Do mixéra dáme vajcia, smotanu, korenie, cesnak, vegetu a trošku soli.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixujeme a pridáme syr s mäsom. Necháme chvíľu postáť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Teraz dáme do mixéru všetko, čo je v surovinách na pečienku a nastrúhaný syr. Rozmixujeme na hladko.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Na hlboký plech natiahneme papier na pečenie, ktorý natrieme maslom a na to nalejeme pripravené biele mäso. Rovnomerne navrstvíme.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Teraz na to nalejeme pečienkový mix. Plech vložíme do horúcej rúry pri teplote 190 °C a pečieme 40 minút.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Po tejto dobe skúsime špáradlom, či sa nelepí naň. Ak nie necháme dostatočne vychladnúť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Čerstvé hrušky prerežeme na polovicu, vyberieme jadrovníky a pokrájame na malé kúsky. Tak isto aj dve hrušky z kompótu krájame na drobné kúsky. Vo veľkej panvici zohrejeme maslo. Naň nasypeme krájané hrušky. Nalejeme polovinu kompótu z napísaného množstva plus víno. Prudko varíme. Keď sa hrušky začnú premieňať na kašu, tak vlejeme zvyšok kompótu zo zemiakovým škrobom. Povaríme chvíľu.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Ako to začne hustnúť, tak to nalejeme na vychladnuté mäso a rovnomerne roztiahneme. Necháme to dostatočne vychladnúť.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Keď je to dobré stuhnuté, môžeme krájať. Nejakú zapečenú bagetu k tomu a víno, čo ostalo otvorené. Tak a koláčik je hotový.

    Nedeľný „koláčik“ pre zlatíka (fotorecept)  - obrázok 10

Diskusia k receptu

luwinka
No na prvý pohľad som si myslela , že je to zákusok . Tak takéto niečo som ešte nejedla, ani nevidela. Vyzerá to dobré . A to zloženie surovín - úúf no bomba.Takže si zlatíka svojho potešila.
haji
No nevím, ale tvůj zlatík musí být enormě dobrý, když mu podstrojuješ takové zvláštní dobroty! Efektní pohoštění, které si umím představit na Silvestra k vínku. Díky za receptík, jsi šikulka a hlava otevřená!
haji
P.S. Někdo mužského rodu se tu stěžoval, že je před Vánoci Varecha samá sladkost a pro muže nic. Jsem zvědavá, jestli to v tom množství rohlíčků a medovníků postřehne.
monty469
Na prvy pohlad ma napadlo, ze je to zakusok s nejakym kakaovym kremom:)) No tato verzia sa mi paci, je to zaujimavy recept
tiginko
nuž toto chce dobre veľa odvahy, surovín a času. Obdivujem ženu, ktorá takéto niečo dokáže vytvoriť pre muža. Nie som si istá, či by to ten môj dostatočne ocenil
sracz
Šikovné si Ty dievčatko, @Begonia2 a hlavne pozorné i múdre až gramotné, lebo každá žena má takého muža, akého si ho vychová. Od takej vorovej a vzornej najsamlepšejšej prisahanej 1/2, veru ani sám "pán tvorsta" do krčmy nezamieri. Želám Vám obom naďalej krásne dni, plné zdravia, lásky a šťastia, v plnom porozumení, vo vzájomnej úcte a úprimnej dôvere.
sracz
... a mimo rcp: "Modlila som sa, aby som dostala dobrého muža a vymodlila som si ho! Môj muž sa nemodlil, tak má to, čo má"!!!
marianne
@Tiginko (9.12.2017 23:00)

veď to, za 5 by minút by ho zjedol a za ďalších 5 min. by už rozmýšlaľ, čo by zbodol ďalšie, napríklad taký šnicel...ale klobúk dole @begonia , si šikovnica veliká a evidentne ho ocenil:-)
aroooo
Tak toto je ten pravý zákusok pre mňa, žiaden cukor, samé dobroty..... Len sa chcem spytať v tom bielom "ceste" sa nakoniec pridáva strúhaný syr a mäso, ale tieto 2 veci sa už nemixujú, mäso zostáva k kúskoch?
begonia2
Ďakujem všetkým za milé a úsmevne komentáre. Pre @Aroooo áno mäso a sýr sa dá na koniec to už sa nemixuje, len zmieša spolu. To aby tam boli kúsky mäsa a ten sýr pri pečení to spojí.
jofolit
No to sa ti podarilo je to riadna chuťovka. Vyskúšam to tiež, prekvapím rodinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia