Neapolské zemiaky

bubaya - fotkabubaya, 16. decembra 2011

Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote nejedla. Aby to nebolo ako s francúzskymi zemiakmi, ruským vajcom Zobraziť celý popisNeviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote nejedla. Aby to nebolo ako s francúzskymi zemiakmi, ruským vajcom a viedenskou kávou. V každom prípade - je to jednoduché, chutné, dobré ,výborné, vhodné ako hlavné jedlo, alebo ako príloha.

2 - 3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g malé pevné
 3 - 4 ks
veľa




Postup

  1. 1

    Malé, pevné zemiaky uvarím v šupke v osolenej vode. Len tak do polomäkka, alebo polotvrda. Nelúpem, len nakrájam na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Červenú cibuľu olúpem, pokrájam tiež na hrubšie kolieska. Ak nemáte červenú cibuľu, môže byť aj žltá, ale už to nebude také dobré.

  2. 2

    Do širokej panvice nalejem veľa kvalitného a chutného olivového oleja. Pridám zemiaky, cibuľu, osolím hrubšou soľou, okorením čerstvo mletým čiernym korením. Pomaly opekám, často prevraciam, dbám, aby sa mi zemiačky a cibuľa zo všetkých strán do zlatista opiekli.

  3. 3

    Pri opekaní často ochutnávam, preto si pre istotu varím vždy aspoň o 2 zemiaky viac. Aby bolo čo na tanier. Podávam s hlávkovým šalátom.

Diskusia k receptu

hubata
@Bubaya - opováž sa nadávať na slovenskú alebo maďarskú žltú cibuľu, čo máš proti nej he? Takéto zemiačky s cibuľou hocijakej národnosti sú vynikajúca vec! Hneď by som si dala s kyslým mliekom a vymením aj za viedenský rezeň, lebo je to fakt dobrotka.
bubaya
Hubata, nenadávam na slovenskú cibuľu. Však ja by som bez cibule a cesnaku neprežila. K olivovému oleju mi pasuje lepšie červená. Pravda, ak budú robiť olivový olej Maďari, bude pasovať aj žltá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia