Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...

2-3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Z ryby odstránime hlavu, kožu, chrbticu a väčšie kosti, dá sa povedať, že ju vyfiletujeme
  2. Pomelieme ju na jemno spolu s 3-4 kúskami sušených paradajok naložených v oleji.
  3. Na zľahčenie konzistencie pridáme cca 1 dcl šľahačkovej smotany, ktorá zjemní aj výraznú chuť údenej ryby. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy k dosahnutiu ešte harmonickejšej chuti.
  4. Nátierku vyšľaháme metličkou do peny a necháme odstáť v chlade.
  5. Ako prílohu som zvolila paradajky, ale nie krájané, ale naplnila som penou vydlabanú paradajku a tak isto aj citrón. Keď už košíčky, nech sú pekné farebné;-) Dcéra zase netušila, čo dobrého je, len sa vracala pre dupľu a potvrdzovala mi, že "môže byť aj častejšie" :-)