Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...
2-3 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Z ryby odstránime hlavu, kožu, chrbticu a väčšie kosti, dá sa povedať, že ju vyfiletujeme
- Pomelieme ju na jemno spolu s 3-4 kúskami sušených paradajok naložených v oleji.
- Na zľahčenie konzistencie pridáme cca 1 dcl šľahačkovej smotany, ktorá zjemní aj výraznú chuť údenej ryby. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy k dosahnutiu ešte harmonickejšej chuti.
- Nátierku vyšľaháme metličkou do peny a necháme odstáť v chlade.
- Ako prílohu som zvolila paradajky, ale nie krájané, ale naplnila som penou vydlabanú paradajku a tak isto aj citrón. Keď už košíčky, nech sú pekné farebné;-) Dcéra zase netušila, čo dobrého je, len sa vracala pre dupľu a potvrdzovala mi, že "môže byť aj častejšie" :-)