Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 20. júna 2014

Niekedy stačí málo, aby sa z obchádzanej a pritom chutnej údenej rybky stala delikatesná pomazánka...

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3-4 ks
1 dcl
1 ČL




Postup

  1. 1

    Z ryby odstránime hlavu, kožu, chrbticu a väčšie kosti, dá sa povedať, že ju vyfiletujeme

    Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomelieme ju na jemno spolu s 3-4 kúskami sušených paradajok naložených v oleji.

    Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zľahčenie konzistencie pridáme cca 1 dcl šľahačkovej smotany, ktorá zjemní aj výraznú chuť údenej ryby. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy k dosahnutiu ešte harmonickejšej chuti.

    Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nátierku vyšľaháme metličkou do peny a necháme odstáť v chlade.

    Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila paradajky, ale nie krájané, ale naplnila som penou vydlabanú paradajku a tak isto aj citrón. Keď už košíčky, nech sú pekné farebné;-) Dcéra zase netušila, čo dobrého je, len sa vracala pre dupľu a potvrdzovala mi, že "môže byť aj častejšie" :-)

    Nátierka z údenej makrely so sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

havino
robievam z makrely, inú, ale s tou smotanou nepoznám a paradajky sušené, ja teda môžem, ja ich aj sama jem, ale môj ich zacíti aj ked jednu asi dám, predvčerom som avokádovú so sušenými paradajkami, odhryzol a že nech sa nehnevám, že nie, no čo ti poviem, neprevychovám už, ale skúsim len jednu zamontovať do tejto, predsa chuť údenej by ju schovalo a dám vedieť, inak krásne si servírovala, mňa to tiež tak baví, ked aj oči jedia
safran
úplne ako Havino, len u nás prehodené rody :-) to nič nevadí, budú ľ verzie s a bez sušených paradajok, tiež robievam - celkom inak, v inej konzistencii, predstavujem si túto veľmi jemnejšiu, zamatovejšiu... veď uvidím, keď ochutnám.
kukulienka71
@safran , ja som skúšala viac druhov sušených paradajok, nie všetky mi boli po vôli, možno, keby si našla tú svoju značku, zmeníš názor. Ja tak, ako aj @havino , aj samotnú si dzobnem, ale boli aj také, ktoré som ani cítiť nemohla. Tieto Bonelli mi veľmi pasujú. Budem zvedavá na názor, ďakujem za ten pekný prívlastok:-)
pusta
fíííha, to je skvelá nátierka, jemná, chuťovo perfektne skombinovaná a úžasne chutná, v neposlednom rade veľmi zdravá.
krásne prezentované, nádherné foto.
5*
tassiedevil
tá Tvoja nátierka sa aj mne páči, rád by som sa dal ponúknuť:) údená makrela, moja najobľúbenejšia ryba....super nátierka..5*
kimlo
Parada! Udenaca mam velmi rad, vyskusam na tento sposob, len si tam pridam aj jarnu cibulku... 5*