Nátierka z polievky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi nátierky, teraz som spravila nátierku zo zeleninky a z kuracieho mäska z polievky, bola veľmi chutným spestrením na raňajky.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do sekáčika som dala uvarené a vychladnuté natrhané kuracie mäsko z polievky,...
  2. ...mrkvu, petržlen, zelenú papriku, cibuľu,...
  3. ...petržlenovú vňať, kápiu, cesnak, paradajku,...
  4. ...zeleninku s mäskom som na jemno rozsekala, nie na hladkú kašu, sem - tam som nechala malé rustikálne kúsky surovín, nám to tak chutí,...
  5. ..pridala som vajcia uvarené na tvrdo, horčicu,...
  6. ...čerstvo mleté čierne korenie, soľ,...
  7. ...a všetko som ešte raz nechala rozsekať, nátierka bola hotová.
  8. Hotovú nátierku som vidličkou naniesla na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, podávala som na raňajky s horúcim čajom.
  9. pohľad zblízka: táto nátierka je veľmi chutná, výživná, pripravujem ju z uvareného kuracieho mäska a zeleninky v polievke, výhodou je, že netreba variť zeleninu zvlášť, základné suroviny sú už hotové, možno do nej pridať majonézu, mäkký syr, strúhaný syr, kyslú smotanu, je dobre roztierateľná, možno ju podávať s rôznou sezonnou zeleninou, pridať rôzne byliny a rôzne koreniť, dajú sa výhodne spotrebovať suroviny aj z inej mäsovej polievky podľa vlastného uváženia, je veľmi variabilná, rýchlo hotová a lacná, je dôkazom toho, že všetko sa dá chutne spracovať.