Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom
Autor receptu: dada777
Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre vás. V nátierke je použitý pohánkový tvaroh, ktorý si môžeme vychutnať aj my na bezmliečnej diéte, tak nechajte sa pozvať na lahodnú nátierku, nech sa páči...
Postup
- Príprava tejto nátierky je veľmi jednoduchá a rýchla.
Do mixéra si dáme kuracie mäso - môže byť pečené, alebo dusené (ja som použila zvyšky z pečeného kurčaťa od obeda). Množstvo mäsa si prispôsobíme podľa seba, koľko máme.
K mäsu pridáme pohánkový tvaroh a rozmixujeme.
- Asi 1/2 pórika si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do mixéra a všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec nátierku dochutíme soľou.
- A nátierka je hotová, môžeme si ju natrieť najlepšie na domáci chlieb, či pečivo a pridať nejakú zeleninu - reďkovku, papriku a pod.
Bez dlhej prípravy máme zdravú, lahodnú nátierku.
Dobrú chuť!