Nátierka z pohánkového tvarohu s kuracím mäsom a pórikom

Autor receptu: dada777

Ak máte alergiu na mlieko alebo laktózovú intoleranciu a nemôžete si len tak vychutnávať tvaroh z kravského mlieka, tak táto nátierka je práve pre vás. V nátierke je použitý pohánkový tvaroh, ktorý si môžeme vychutnať aj my na bezmliečnej diéte, tak nechajte sa pozvať na lahodnú nátierku, nech sa páči...

10 minút
príprava

Postup

  1. Príprava tejto nátierky je veľmi jednoduchá a rýchla. Do mixéra si dáme kuracie mäso - môže byť pečené, alebo dusené (ja som použila zvyšky z pečeného kurčaťa od obeda). Množstvo mäsa si prispôsobíme podľa seba, koľko máme. K mäsu pridáme pohánkový tvaroh a rozmixujeme.
  2. Asi 1/2 pórika si umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska a pridáme do mixéra a všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec nátierku dochutíme soľou.
  3. A nátierka je hotová, môžeme si ju natrieť najlepšie na domáci chlieb, či pečivo a pridať nejakú zeleninu - reďkovku, papriku a pod. Bez dlhej prípravy máme zdravú, lahodnú nátierku. Dobrú chuť!