Nátierka z pečenej papriky s chilli a údeným tofu (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Úžasne chutí na celozrnom chlebe alebo na obyčajnej hrianke . Je mimoriadne žravá :)

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravíme . Chilli zbavíme semienok , z cíceru zlejeme vodu . Chilli si môžte prispôsobiť podľa seba , kto má rád ako pálivé . Ja som dávala malé chilli papričky 3 ks naložené v oleji .
  2. Cícer , môže byť aj biela fazuľa si rozmixujeme . Pred tým ale do mixéra pridáme asi 1pl olivovéh oleja , chilli, soľ, cesnak, korenie , a šťavu z polky menšieho citróna. Všetko do hladka zmixujeme . Tofu si pokrájame na kocočky spolu s paprikou a bazalkou , a primixujeme k cícerovej zmesi .
  3. Ked máme nátierku dobre rozmixovanú , primiešame do nej ešte na kocky pokrájanú pečenú papriku a kôru z citróna . Podľa potreby dochutíme .
  4. Dobrú chuť , ja jej nemám nikdy dosť .