Nátierka z bôbu

mitzy - fotkamitzy, 3. marca 2017
Nátierka z bôbu
Foto: mitzy

Veľmi mi chutí bôb varený alebo opražený a osolený. Skúsila som z neho urobiť nátierku. Tu je môj receptík, možno niekoho inšpiruje...

45 minút
príprava

Suroviny

250 g
1/2 ks
1 strúčik
 pár kvapiek
 štipka
 štipka
 štipka
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Suchý bôb som namočila na tri dni, pričom som denne menila vodu. Zvyčajne namáčam na deň, no šupky sú vtedy ešte tvrdkavé a teraz som dúfala, že dlhšie namočenie bude vhodné na prípravu nátierky. Tretí deň som teda bôb varila v osolenej vode pol hodinu. Vodu som zliala. A veru - bôb mal krásne mäkkú šupku. Zmixovala som ho ponorným mixérom, pridala najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, kokosový olej , koreniny s bazalkou, pár kvapiek citrónu a premiešala vareškou. Hotovo :) Natrieť na chlebík, dať si ruksak a vyraziť do prírody! Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

pankrac
Nepochopím ako sa 45 minútová príprava vojde do 30 minútovej prípravy a to je ešte 3 dňové namáčanie vo vode. Nejako to neviem zrátať. To je vtip?
redakcia
@Pankrac (3.3.2017 20:08)

Dakujeme za upozornenie, zaradenie receptu do kategorie Rychla priprava sme opravili.
marsis
V princípe je to istá forma hummusu. Cícer (bôb) znesie v nátierke rôzne koreniny. Nám veľmi chutí s mletou chilli papričkou, sušeným petržlenom a vôbec s bylinkami. Pridávam pastu tahini z predajne dm. Mali sme už aj s curry. No trojdňové namáčanie vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia