Vaječný likér

Náš tradičný vianočný vaječný likér (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Náš tradičný vaječný likér, ktorý u nás na Vianoce nesmie chýbať.* Množstvo je tak na cca 600 ml, takže kto chce viac, treba robiť z väčšieho množstva surovín. Na zdravie!

600 ml
porcií

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dám zovrieť vodu a do misky si dám 5 žĺtkov, práškový a vanilkový cukor a mixérom nad parou poriadne vyšľahám do hladkého krému.
  2. Vyšľahaný krém preložím do robota a pridám celé obyčajné Salko. Poriadne, mixujem v robote. Začnem na nižších otáčkach a pomaly pridávam. Mixujem to aj 2 hodiny.
  3. Potom pridám rum (na toto množstvo dávam 250 ml) a kto má rád viac alkoholu, môže si pridať. Ďalej mixujem aspoň 1 hodinu. Čím dlhšie sa likér mixuje, tým je lahodnejší.
  4. Tento likér nie je úplne hustý, čo nám vyhovuje. Nemám rada likér, ktorý poriadne nejde ani naliať. Nakoniec ho ešte precedím cez sitko, ak by bola niekde prípadná hrudka a nalejem do fľašky. Skladujem v chladničke. Takto pripravený likér vám vydrží týždne. Dobrú chuť!