Česká kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Kura na pivovej fľaši

Kuracie mäso

Na vareche sa vyrojilo, čomu som nesmierne rád, mnoho receptov, v ktorých sa používa...

prazdny

Pomsta pytliaka Samuela

Hlavné jedlá

Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...

prazdny

Kalerábová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Som rád, že sa varecha napĺňa stále viac receptami s mäsiskom. Na druhej strane ako...

prazdny

Nátierka z Olomouca

Bezmäsité jedlá

Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.

prazdny

Tvarohové guľôčky

Dezerty

Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....

prazdny

Šalát proti pliagam jesene

Bezmäsité jedlá

Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.

prazdny

Protidepresívna pomazánka

Bezmäsité jedlá

Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

prazdny

Šťouchané zemiaky

Bezmäsité jedlá

Zemiaková príloha podľa českej kuchyne.

prazdny

Pečené bravčové mäso

Bravčové mäso

Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.

prazdny

Tatársky biftek

Hovädzie mäso

Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...

prazdny

Amur po staročesky

Hlavné jedlá

Manžel doniesol čerstvého amura a nevedela som čo s ním. Tak som skúsila jeden recept na...

prazdny

Makovec

Koláče

... vynikajúci ľahký koláč...

prazdny

Zemiakové placky bez tuku

Bezmäsité jedlá

... tento recept mám rada, pretože je jednoduchý a dá sa spraviť aj keď chladnička zíva...

prazdny

Kura s nivou a smotanou

Kuracie mäso

Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto...

prazdny

BB metrový zákusok

Dezerty

Recept jsem získala od mé sestřenice Gábiny, hned napoprvé se podařil, snad jen to, ...

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Majolku vymícháme se žloutky, olejem a cukrem. Zasypeme moukou se solí, na kterou nalijeme...

prazdny

Zelerová polievka

Bravčové mäso

Polievku uvarím zhruba za pol hodiny. Je to sýte jedlo a dostalo sa ku mne zo zahraničia....

prazdny

Bylinkové kura

Kuracie mäso

Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

prazdny

Novotného marhule v rožkoch

Dezerty

Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, ...

prazdny

Valašská falošná zabíjačková polievka

Bezmäsité jedlá

Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá....

prazdny

Námornícky guláš

Hovädzie mäso

Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

prazdny

Pečené hrušky s orechami

Dezerty

Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila...

prazdny

Údené karé obalené v lieskových orieškoch

Bravčové mäso

Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...

prazdny

Falošná hubová sviečková

Hlavné jedlá

Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Bramboračka

Bezmäsité jedlá

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

prazdny

Rýchla zelerová polievka

Polievky

Na oleji speníme cibuľu, pridáme postrúhaný zeler, popražíme, posypeme krupicou, ešte chvíľu pražíme...