/ 2406. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Rýchly perníkový koláč

    Všetky suroviny spolu vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč s vlašskými orechmi

    Z múky, masla, orechov, cukru a vanilkového cukru vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový hrnčekový koláč

    Zo surovín vypracujeme cesto, plech na pečenie poriadne vymažeme maslom alebo rastlinným tukom.

  • Recept bez obrázku

    Neťahaný jablkový závin

    Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.

  • Recept bez obrázku

    Martinské rezy

    Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.

  • Recept bez obrázku

    Jablková štrúdľa

    Vo vlažnej vode rozšľaháme žĺtok, ocot a soľ. Zmes prilejeme do hladkej múky, pridáme rozpustené maslo a vypracujeme hladké cesto.

  • Recept bez obrázku

    Perníková roláda

    Zo surovín spracujeme cesto a necháme ho asi 4 hodiny odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Barónkine rezy

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme rastlinný tuk, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame.

  • Bábovka s olejom

    Bábovka s olejom

    Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový krémovník

    Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok do pečiva) spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Mrežovník

    Zo všetkých surovín (buď použijeme maslo, alebo margarín) okrem džemu rukou vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Kapustníky

    Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kapustové koláče

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Skalický trdelník

    Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Gerlachovské rezy

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.

  • Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  • Recept bez obrázku

    Makový koláč so slivkami

    Zo surovín zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Paradajky v octovom náleve

    Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Nakladané papriky

    4 poháre po 250 ml

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist