Narodeninová torta, bezlepková čokoládová s banánovou plnkou a fondantom z marshmallow

Autor receptu: tinna333

Kamaratka oslavovala narodeniny a tak som ju chcela prekvapit bezlepkovou tortou. Misia splnena, torta bola vynikajuca a zozala som mega uspech. Prvy krat som piekla takuto tortu s fondantom a vsetkym co k pravej narodeninovej torte patri :) super!

Suroviny

Postup

  1. Najprv zacneme plnkou: v 500 ml mlieka si uvarime 2 bananove pudingy, nechame poriadne vychladnut, obcas pomiesame aby sa nam na vrchu nespravila kozka, 125g masla si vyslahame s 2PL praskoveho cukru, ked budeme mat pudingovu cast poriadne studenu tak do nej vmixujeme maslovu cast, plnka je tak pripravena
  2. KORPUS: oddelime si bielka od zltok, bielka si vyslahame a dame bokom, slahame si zltka splu s 2 PL vlaznej vody, pridame 5 PL krystal cukru a slahame do peny, postupne pridavame a slahame 5 PL oleja, vmiesame 4 cokoladove pudingove prasky a 0.5 balenia kypraceho prasku. Na koniec uz iba rucne zlahka vmiesame bielka. Pecieme v rure 20 minut na 170 stupnov a potom dalsich 15 - 20 min. na 150 stupnov, treba to sledovat kazda rura pecie inak. Korpus si po upeceni nechame trochu vychladnut ale este teply ho prektojime na pol, stale krajam hrubou nitkou. Ked bude korpus uz chladny mozeme zacat nanasat plnku, takze 1/3 plny nanesieme na spodny plat a poukladame na kruzky naukladane banany, dalsia 1/3 plnky na vrch bananov, polozime vrchny plat a na celu tortu aj po stranach natrieme zvysok plnky.
  3. FONDANT: http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html pouzila som tento fondant z marshmallow, nebudem tu vsetko zbytocne opisovat, je to tam krasne napisane a podla tych rad sa mi krasne lahucko pracovalo :)