Narodeninová loď Jack Sparrow :o)

Autor receptu: patineuse

Čo by človek neurobil pre deti, však? A ak tie deti nemajú radi marcipánové a cukríkové a ostatné poťahové hmoty a predsa chcú krásnu tortu, fantázia stoj pri nás! :o) Rada: Ak nemáte tri dni čas, neskúšajte! ;o)

12
porcií
540 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň druhý: Vyšľaháme tri vajcia s tromi lyžicami kryštálového cukru do peny, aspoň osem minút. Pridáme tri lyžice polohrubej múky a zamiešame. Vylejeme na menší plech a upečieme prvý piškótový plát. A potom ďalšie tri. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a pridáme dve vyšľahané smotany. Môžme prisladiť prípadne dať menej cukru, podľa toho, aké ovocie použijeme. Čerstvé ovocie umyjeme a ak treba, nakrájame na mešie kúsky. Jack mal chuť na maliny, jahody a ríbezle. Pred plnenim si z troch plátov cesta vyrežeme tvar lode. Prvý natrieme krémom, poukladáme ovocie, ďalší plát, krém, ovocie a zakryjeme tretím plátom cesta.
  2. Takto vyzerá loď zhora.
  3. Zo štvrtého si vykrojíme prednú a zadnú časť lode a krémom a ovocím spojíme s loďou. Dáme do chladničky na noc.
  4. Deň tretí: Pod tortu si dáme štyri pásy papiera na pečenie, ktoré neskôr vyberieme a tácka ostane čistá. Nad parou rozpustíme čokoládu a natrieme celú tortu. Štetcom robíme čiary, aby loď vyzerala ako z dreva.
  5. Teraz si pripravíme tyčinky, med a trpezlivosť. Vyrobíme zábradlie.
  6. Trvá to dllho... lepiť medom tyčinky. Kto neskúsil, nevie... :o)
  7. Deň prvý: Striháme, lepíme a kreslíme ozdoby, čo sa nedajú zjesť
  8. Jack má tentokrát päť natiahnutých plachiet a nezabudol vyvesiť aj svoje obľúbené pirátske vlajky. So zápalkami sa hrajte opatrne, obhorené okraje papiera vyzerajú fakt dobre.
  9. Natiahnuť laná!
  10. Čo kredenc dal - treba ozdobiť loď. Tieto suroviny som nepísala na úvod. Môže sa zdobiť všetkým, čo sa dá zjesť :o)
  11. Horná paluba so sudmi zlata
  12. Horná paluba v konečnej úprave
  13. Nezabudnúť na bočné steny
  14. Napnúť plachty! Smer Abdomen! :o)
  15. Úspech NEZARUČENÝ...