Narodeninová loď Jack Sparrow :o)
Autor receptu: patineuse
Čo by človek neurobil pre deti, však? A ak tie deti nemajú radi marcipánové a cukríkové a ostatné poťahové hmoty a predsa chcú krásnu tortu, fantázia stoj pri nás! :o)
Rada: Ak nemáte tri dni čas, neskúšajte! ;o)
12 porcií |
540 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Deň druhý:
Vyšľaháme tri vajcia s tromi lyžicami kryštálového cukru do peny, aspoň osem minút. Pridáme tri lyžice polohrubej múky a zamiešame. Vylejeme na menší plech a upečieme prvý piškótový plát. A potom ďalšie tri.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a pridáme dve vyšľahané smotany. Môžme prisladiť prípadne dať menej cukru, podľa toho, aké ovocie použijeme.
Čerstvé ovocie umyjeme a ak treba, nakrájame na mešie kúsky. Jack mal chuť na maliny, jahody a ríbezle.
Pred plnenim si z troch plátov cesta vyrežeme tvar lode. Prvý natrieme krémom, poukladáme ovocie, ďalší plát, krém, ovocie a zakryjeme tretím plátom cesta.
- Takto vyzerá loď zhora.
- Zo štvrtého si vykrojíme prednú a zadnú časť lode a krémom a ovocím spojíme s loďou.
Dáme do chladničky na noc.
- Deň tretí: Pod tortu si dáme štyri pásy papiera na pečenie, ktoré neskôr vyberieme a tácka ostane čistá. Nad parou rozpustíme čokoládu a natrieme celú tortu. Štetcom robíme čiary, aby loď vyzerala ako z dreva.
- Teraz si pripravíme tyčinky, med a trpezlivosť. Vyrobíme zábradlie.
- Trvá to dllho... lepiť medom tyčinky. Kto neskúsil, nevie... :o)
- Deň prvý: Striháme, lepíme a kreslíme ozdoby, čo sa nedajú zjesť
- Jack má tentokrát päť natiahnutých plachiet a nezabudol vyvesiť aj svoje obľúbené pirátske vlajky. So zápalkami sa hrajte opatrne, obhorené okraje papiera vyzerajú fakt dobre.
- Natiahnuť laná!
- Čo kredenc dal - treba ozdobiť loď. Tieto suroviny som nepísala na úvod. Môže sa zdobiť všetkým, čo sa dá zjesť :o)
- Horná paluba so sudmi zlata
- Horná paluba v konečnej úprave
- Nezabudnúť na bočné steny
- Napnúť plachty! Smer Abdomen! :o)
- Úspech NEZARUČENÝ...