Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

Autor receptu: sweetlaab

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V tomto jednoduchom variante sme použili plátky opečenej zeleniny, bylinky s ovčím syrom (my sme použili bryndzu), ktorého pôvodný postup je v magazíne Saveur a niekoľkých blogoch.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odstránime kožu z červenej repy a kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky
  2. Paradajky pokrájame na okrúhle plátky
  3. Plech pomastíme olejom, poukladáme naň olejom potretú zeleninu a pokoreníme
  4. Pečieme pri 180 – 200 °C do mierneho pripečenia – karamelizácie (30 - 45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu preobrátime, aby nezhorela, plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia aj grilovať
  5. Bryndzu zmiešame s pokrájanými bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu, ktorú nožom vodorovne prerežeme, polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl plátok a prikryjeme plátkom repy
  6. Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok paradajky ako ozdobu, posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať
  7. Poznámka : Originálny sladký Napoleon s vanilkovým krémom si môžete pozrieť na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/vanilla-napoleon-slice-napoleonky-z.html