Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny

sweetlaab - fotkasweetlaab, 17. apríla 2016
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Foto: sweetlaab

Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých vrstiev lístkového cesta, medzi ktorými je pudingový krém. V tomto jednoduchom variante sme použili plátky opečenej zeleniny, bylinky s ovčím syrom (my sme použili bryndzu), ktorého pôvodný postup je v magazíne Saveur a niekoľkých blogoch.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks stredne veľká
2 ks stredne veľký
1 - 2 ks stredne veľká
350 g
3 PL pokrájaný na drobno
3 PL na drobno pokrájaná
50 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odstránime kožu z červenej repy a kalerábu, pokrájame na okrúhle plátky

  2. 2

    Paradajky pokrájame na okrúhle plátky

  3. 3

    Plech pomastíme olejom, poukladáme naň olejom potretú zeleninu a pokoreníme

  4. 4

    Pečieme pri 180 – 200 °C do mierneho pripečenia – karamelizácie (30 - 45 minút), v prostriedku pečenia zeleninu preobrátime, aby nezhorela, plátky zeleniny môžeme namiesto pečenia aj grilovať

  5. 5

    Bryndzu zmiešame s pokrájanými bylinkami a malou zmrzlinovou naberačkou spravíme na tanier porciu, ktorú nožom vodorovne prerežeme, polovicu opatrne nanesieme na plátok kalerábu, mierne pritlačíme, aby zakryl plátok a prikryjeme plátkom repy

  6. 6

    Postup zopakujeme a vsunieme aj plátok paradajky ako ozdobu, posypeme pokrájanou pažítkou a môžeme podávať

  7. 7

    Poznámka : Originálny sladký Napoleon s vanilkovým krémom si môžete pozrieť na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/04/vanilla-napoleon-slice-napoleonky-z.html

Diskusia k receptu

afataga
pekne si sa vyhrala, hodil by sa tam aj kozi syr podla mna
sweetlaab
@Afataga (18.4.2016 16:39)

Dakujem Afataga, ano, kolieska pevného kozieho syru by sa ešte lepšie hodili, vyzeralo by to krajšie, je veľa receptov na webe ako to spravit s pevným syrom, ja som to chcela vyskúšať z bryndze, ktorú obľubujem ....
kukulienka71
@Sweetlaab (18.4.2016 10:59)

tie cviklové sú nádherné, oranžovú cviklu som ešte ani nevidela. Vežičky sa dajú iste robiť aj tvorítkom, mne sa páčia veľmi také pravidelné pásiky...Ďakujem za ten link:-)
haji
Krásné a chutné! Jsi fakt majstr zážitku vizuálního a chuťového potěšení ať slaného, tak sladkého. Holka šikulka!! Máš můj obdiv.
sweetlaab
@Haji (19.4.2016 09:48)

Ďakujem Haji, v tomto recepte by to vyšlo krajšie, ľahšie a rýchlejšie ak by sa použil pevný ovčí alebo iný syr, kolieska by boli rovnaké a lákavejšie, ale mali sme bryndzu, pravú nepasterizovanú, veľmi zdravú a tak som to vyskúšala aj s ňou ...