Nápoje

/ 45. stránka receptov

  • Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)

    Ruský ražný kvas (квас c ржаного хлеба)

    Kto ste tam boli (na východ od Vyšného Nemeckého) iste si pamätáte na cisterny s nápisom КВАС a tetuškou s nadváhou, čapujúcou nevábne vyzerajúcu tekutinu. Alebo v stánkoch s tým istým nápisom, kde pre zmenu tento...

  • Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby

    Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby

    Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť ku mne na zimnú rybačku na rieke Ob.

  • Recept bez obrázku

    Kalmycký čaj Chursan cja

    Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých horúčav a pije sa horúci. Dnes si Chursan cja dáte hádam...

  • Recept bez obrázku

    Kalmycký čaj Džomba

    Kalmycký čaj som sa naučil piť v neuveriteľných letných horúčavách v Kalmyckých stepiach. A keďže som bol v tom čase nútený striedať veľké extrémy (- 50 C - Sibír, na +45 C Elista v priebehu nejakých...

  • Drink Rosé Negroni

    Drink Rosé Negroni

    Netradičný slávnostný drink pre Varecha. sk pripravil barman reštaurácie UFO watch. taste. groove. na Novom moste v Bratislave.

  • Lime Jim Beam Coffee-Tini

    Lime Jim Beam Coffee-Tini

    Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky barmana reštaurácie Upside Down v Bratislave.

  • Monza

    Monza

    Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre rok 2009.

  • Mojito

    Mojito

    Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre rok 2009.

  • Chilli passion (Čili vášeň)

    Chilli passion (Čili vášeň)

    Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre rok 2009.

  • Sweet Road (Sladká cesta)

    Sweet Road (Sladká cesta)

    Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre rok 2009.

  • Jahodové daiquiri

    Jahodové daiquiri

    Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil barman reštaurácie Malecón.

  • Recept bez obrázku

    Mandarínkový džús

    5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l prevarenej vody rozmixujeme.

  • Recept bez obrázku

    Tekvicový džús

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mrkvovo-pomarančový džús

    V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč v 1, 5 l vody s cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový sirup

    Očistené hrušky zbavíme jadierok, umyjeme ich, pokrájame na menšie kúsky, rozdrvíme a vylisujeme. Získanú šťavu necháme odstáť, aby sa kal usadil.

  • Recept bez obrázku

    Malinový sirup

    Očistené maliny prepláchneme vodou, dáme ich do nádoby a zasypeme cukrom. Premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 2 hodiny odležať.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový sirup

    Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelieme v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a odvážime. Na 1 l šťavy dáme 600–700 g kryštálového cukru.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový sirup

    Ríbezle a listy spolu s vodou necháme pol hodiny variť. Potom ich vyžmýkame, pridáme 1 kg cukru a 2 PL kyseliny citrónovej, varíme ešte 10 minút a dáme do fliaš.

  • Recept bez obrázku

    Sedmokráskovo-karamelový sirup

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého...

  • Recept bez obrázku

    Púpavový sirup

    240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist