Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou

Autor receptu: emdy

podobných receptov tu je niekoľko, ale pridávam ten svoj, tak ako sa to robí u nás

20
porcií
100 minút
príprava

Postup

  1. Urobíme si čalamádu. Veľkosť nakrájania podľa vašej predstavy a chuti. Pripravíme si nálev z deka /podrobný návod je na obale/ A čalamádu necháme 48 hodín postáť v náleve.
  2. Kozí syr nekrájame na cca 1 cm kocky, olivy nakrájame na kolieska, pridáme soľ, korenie, olivový olej. Celé premiešame v nádone a necháme 48 hodín odpočívať.
  3. naukladáme do pohárov vrstvy syru s olivami a zeleniny /čalamádu treba nechať odkvapkať, aby sa netvorila s olejom emulzia/ Dobre utlačíme, aby tam bolo čo najmenej vzduchu. A postupne dolievame olivovým olejom, až nebudú vzduchové bublinky. Takto naložený syr, môžeme skladovať v chladničke niekoľko mesiacou a samozrejme, čím je dlhšie v náleve, tým je vláčnejší a chuť je dokonalá..... Dobrú chuť :)