Nakladaný Hermelín

Autor receptu: raul

Toto je moja obľúbená pochúťka k pivu, ktorú som si zamiloval v jednom z bratislavských podnikov. Podobný recept som našiel na internete a mierne prispôsobený mojim chutiam ho posúvam ďalej.

8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si kapiu, čierne olivy, sušené paradajky, cesnak, bobkový list, korenie 4 farieb, provensálske bylinky (tymián, oregano, rozmarín a saturejka - je možné to kúpiť v pohode ako pack) a samozrejme hermelín.
  2. Hermelín som rozkrojil na polovicu a na štvrtinky, na ne som položil sušenú paradajku, čiernu olivu, pár guličiek korenia a bylinku z provensálskeho packu. Na dno pohára je dobré uložiť "čokoľvek", aby bol syr čo v najmenšom kontakte so sklom. Ja som dal bobkový list, bylinky a kapiu a cesnak. Obloženú štvrtinku hermelínu som preložil druhou a postupne ich vložil do pohára.
  3. Medzi každú vrstvu syra je dobré vložiť zvyšné suroviny (bobkový list, kapiu, korenie, olivy, sušené paradajky, bylinky) a vypchať tak pohár, aby bola spotreba oleja o to nižšia. Nakoniec pohár zalejeme olivovým (ale vraj je v pohode aj slnečnicovým) olejom tak, aby boli suroviny ponorené.
  4. Pohár otočíme, aby sme z neho dostali bublinky vzduchu a necháme 1-2 týždne nechať vstrebávať všetky tie chute. Odporúčania na dobu státia som našiel rôzne. Osobne som 4 dni nechal pohár v kredenci pri izbovej teplote a potom som ho na týždeň odložil do chladničky. Po otvorení vydrží vraj týždeň-dva v chladničke, ale tak podľa mňa taká dlhá doba nehrozí;)