Nakladané uhorky sladkokyslé

Autor receptu: frezia68

Blíži sa čas zavárania,tak pridávam tým gazdinkám,ktoré ešte nemajú svoj vyskúšaný a stály recept.Ja takto zaváram asi 30 rokov a recept som dostala od priateľky z Moravy.Kto si pamätá Znojemské uhorky,ktoré boli v obchodoch snáď najlepšie,tak tieto sú ešte lepšie,ale to už každý posúdi sám.Nepridávam foto,ešte nenakladám,snáď dodatočne.

Postup

  1. Uhorky dobre umyjeme,ak je potrebné,aj s kefkou.Mrkvu si nakrájame na kolieska,cibuľu na tenké plátky,kôpor poumývame.Množstvá som uviedla približne,lebo každý si ich podľa množstva uhoriek ešte doplní podľa potreby.Toto nakladanie má tú výhodu,že vopred nemusím mať uvarený nálev,ale všetko dávam rovno do fliaš a uvedené množstvá sú na 7 dcl. fľašu.
  2. Na spodok umytej fľaše dám kôpor,kolieská cibule,mrkvy,chren,feferónky podľa chuti a nakladám dookola malé nakladačky až do vrchu.Na každú fľašku dám 2 veľké lyžice cukru,1 dcl octa,1 kopcovitá lyžička kávová nakladača,dolejem vodou do vrchu.
  3. Po uzavretí sterilizujem od bodu varu 7 min. Vyberiem a asi za 5 min.dám ležať,lebo cukor nie je dobre roztopený,ale obracaním fľaše sa roztopí a v zime si pochutnávame.