Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a iné dobroty. Ja som použil aj stehná dolné. No pripomínam treba to buď uvariť na 30 minút, alebo dať na paru tiež na 30 minút. Ja to dávam na paru. Na tej si to zachová svoju chuť a vzhľad.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Množstvo neudávam, lebo každý si sám určí podla seba koľko toho dá a do akého pohára to naloží. Všetko si nakrájame. Mrkvu som povaril v náleve. Krídelka som dal do pary na 30 minút. Potom som nechal vychladnúť.
  2. Do ďalšieho pohára som dal stehná dolné, ktoré som najskôr urobil na pare 30 minút. Tiež nechal vychladnúť.
  3. Uvaril som nálev aj s mrkvou so všetkým čo som naň napísal. Nechal potom vychladnúť.
  4. Začal som feferónkami, každý si dá toľko ako má rád pikantné. Ja som dal po 5 kusov do pohárov 1,5 litrových.
  5. Na feferóny som dal kapustu, cesnak, na pásiky pokrájanú cibuľu a kolieska uvarenej mrkvy.
  6. Teraz na to krídla a uhorky. Trochu osolil a dal trochu korenia čierneho celého, jeden bobkáč a nové korenie 2 kusy. Znovu kapustu, cibuľu, mrkvu, uhorky a na to mäso a koreniny. Tak som to opakoval až som zaplnil pohár. Na vrch som dal zeleninu. Dobré som to natlačil a zalial nálevom až po vrch.
  7. Uzavrel viečkom a dal do chladu na 8 - 10 dní. Odporúčam vydržať.
  8. Po tejto dobe som to dal na tanier, aby to nebolo studené. Samozrejme to vyzerá lepšie jesť z taniera, ako z pohára po oslave a v komore. Pre mňa je to ohromná chuťovka ani oslava nemusí byť. Dobrý chlieb k tomu a dobrú chuť.
  9. Ak rozmýšľate čo je v tom treťom pohári na ľavo, tak tam je údená domáca klobása a slanina. To som dal pohár do pary na pol hodinu a ten bude na Štefana.