Nakladané sladkokyslé všetkomožné....

Autor receptu: frezia68

Pamätáte sa na Moravanku? Za mojej mladosti sme si ju kupovali aj do práce.Šikovné malé flašky a neviem,či aj teraz ešte existuje,lebo nechodím v obchodoch k regálom so zavareninami.Sme sebestačné a ak ešte dostať-nevadí,dnes som zavarila a verím,že bude chutiť tak,ako niekedy.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler,mrkvu a karfiol som krátko blanšírovala,lebo nemáme radi tvrdé.Dobre umyté uhorky som dala do každej malej flaše asi 3 ks,pridala karfiol,jednu feferónku,kúsok chrenu(pásik),malú cibuľku,1 ks cesnak,krúžky mrkvy,zeler nakrájaný na kocky a papriku žltu a červenú,aby aj oči jedli.Robila som pár fliaš aj 7 dcl ,ale tieto sú krajšie.
  2. Zaliala som nálevom ako na uhorky,každý má svoj obľúbený,tak návod nepridávam a sterilizovala som 7 min. od bodu varu.A keď si v zime otvoríme,každá si vyberie,čo má najviac rada.Ak vyskúšate,nech každému chutí !