Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.
  2. Syry pokrájame na rovnomerné kocky.
  3. Cesnak roztlačíme hrotom noža alebo nakrájame na kúsky, bylinky a čili papričky nasekáme a zmiešame spolu s olivovým olejom.
  4. Syry ukladáme do uzatvárateľných sklených pohárov a vrstvu po vrstve ich zalievame ochuteným olejom. Syry získajú chuť už po prvom dni pri izbovej teplote, v chladničke vydržia okolo jedného týždňa, závisí od typu syra. Syry môžeme nakladať rôzne a s rôznymi druhmi olivového oleja alebo orechového, tekvicového, sezamového či hľuzovkového oleja.
  5. Hrušky očistíme a zbavíme jadrovníka, následne rozmixujeme a vmiešame wasabi pastu.