Nakladané oravské syry s hruškovou marmeládou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Z lístkového cesta urobíme sezamové tyčinky.
- Syry pokrájame na rovnomerné kocky.
- Cesnak roztlačíme hrotom noža alebo nakrájame na kúsky, bylinky a čili papričky nasekáme a zmiešame spolu s olivovým olejom.
- Syry ukladáme do uzatvárateľných sklených pohárov a vrstvu po vrstve ich zalievame ochuteným olejom. Syry získajú chuť už po prvom dni pri izbovej teplote, v chladničke vydržia okolo jedného týždňa, závisí od typu syra. Syry môžeme nakladať rôzne a s rôznymi druhmi olivového oleja alebo orechového, tekvicového, sezamového či hľuzovkového oleja.
- Hrušky očistíme a zbavíme jadrovníka, následne rozmixujeme a vmiešame wasabi pastu.
|