Makrónky
Najrýchlejšie a najjednoduchšie makrónky (videorecept)
Autor receptu: nutty8
Takýto recept na makrónky ste ešte nevideli :)
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Mandľovú múku (alebo mandľové lupienky) vložíme do mixéra spolu s práškovým cukrom a rozmixujeme na čo najjemnejšie.
- Do teplovzdornej misy vložíme bielok a krupicový cukor a za stáleho miešania zohrievame nad parou, aby sa cukor rozpustil a hmota zohriala.
- Potom so šľahačom vyšľaháme do polotuha, pridáme potravinársku farbu (môžete vynechať) a došľaháme na tuhý sneh.
- K snehovej hmote pridáme polovicu rozmixovaných mandlí s cukrom a opatrne premiešame. Potom pridáme zvyšok mandlí a miešame, kým cesto dosiahne konzistenciu tečúcej lávy. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie na striekame kolieska s priemerom asi 3 cm.
- Niekoľko krát silno udrieme plechom o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili nadbytočného vzduchu.
- Dáme nahriať rúru na 100 °C, teplý vzduch, vložíme dnu plech a necháme sušiť cca 3 minúty (dvierka sú otvorené). Potom rúru zatvoríme a pečieme asi 15 minút pri 100 °C (treba prispôsobiť Vašej rúre).
- Upečené makrónky necháme vychladnúť, potom oddelíme od papiera na pečenie.
- Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnke (alebo nad parou). Dobre premiešame a dáme do chladničky zatuhnúť. Potom vyšľaháme a krémom makrónky naplníme.