Makrónky

Najrýchlejšie a najjednoduchšie makrónky (videorecept)

Autor receptu: nutty8

Takýto recept na makrónky ste ešte nevideli :)

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Mandľovú múku (alebo mandľové lupienky) vložíme do mixéra spolu s práškovým cukrom a rozmixujeme na čo najjemnejšie.
  2. Do teplovzdornej misy vložíme bielok a krupicový cukor a za stáleho miešania zohrievame nad parou, aby sa cukor rozpustil a hmota zohriala.
  3. Potom so šľahačom vyšľaháme do polotuha, pridáme potravinársku farbu (môžete vynechať) a došľaháme na tuhý sneh.
  4. K snehovej hmote pridáme polovicu rozmixovaných mandlí s cukrom a opatrne premiešame. Potom pridáme zvyšok mandlí a miešame, kým cesto dosiahne konzistenciu tečúcej lávy. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie na striekame kolieska s priemerom asi 3 cm.
  5. Niekoľko krát silno udrieme plechom o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili nadbytočného vzduchu.
  6. Dáme nahriať rúru na 100 °C, teplý vzduch, vložíme dnu plech a necháme sušiť cca 3 minúty (dvierka sú otvorené). Potom rúru zatvoríme a pečieme asi 15 minút pri 100 °C (treba prispôsobiť Vašej rúre).
  7. Upečené makrónky necháme vychladnúť, potom oddelíme od papiera na pečenie.
  8. Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnke (alebo nad parou). Dobre premiešame a dáme do chladničky zatuhnúť. Potom vyšľaháme a krémom makrónky naplníme.