Zemiakové placky
Zemiakové placky

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. decembra 2021

Jednoduché a rýchle placky, do ktorých nejde ani múka, ani vajce a predsa sú úžasne chutné. Zvnútra jemné a zvonka chrumkavé ?. Ja Zobraziť celý popisJednoduché a rýchle placky, do ktorých nejde ani múka, ani vajce a predsa sú úžasne chutné. Zvnútra jemné a zvonka chrumkavé ?. Ja iné doma ani nerobím.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/12/najlepsie-zemiakove-placky-s-chrumkavym.html?m=1

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
3-4 strúčiky
2-3 KL
1 kopcovitá KL
1 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme nastrúhaný cesnak, majorán, rascu, korenie, soľ a dobre premiešame. Čo sa týka majoránky, ja osobne dávam 3 KL, ale ak chcete, dajte len 2 ?

  2. 2

    V panvici rozhorúčime olej a placky opekáme z oboch strán pekne do zlatista? Placky môžete podľa chuti urobiť tenšie a aj hrubšie. V oboch prípadoch sú úžasné??

  3. 3

    Sú to naše TOP placky, ktoré vrelo odporúčam vyskúšať ? Prajem dobrú chuť!

    Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

sashan
Tiež robím také isté.Koreniny dávam od oka,pretože zemiaky nevážim.Ale to tak robí určite každá kuchárka. Obvykle do tohto základu hodím za hrsť ovsených vločiek,na chuti to nič nemení,a vločky máme radi v každej podobe.
haji
Bramborák je vždycky dobrota, chrumkavý dvakrát! Krásnou neděli, milá Cesmínko!
drajan
tiež tak robievam , niekedy ich použijem ako prílohu...je to na spôsob švajčiarskych rösti.
evanaaa
Práve som aj ja chcela napísať, ako písala @drajan , že mi to pripomína také ochutené rosti, ale rada by som sa ponúkla, oceňujem aj, že sú bez múky a vajec.
cesminaz
Dakujem krásne všetkým za nahliadnutie a milé komentíky🥰 Som rada, že aj takýto jednoduchý recept zaujal. @sashan ano máš pravdu s tými surovinami, aj ja to tak robím. Ale vieš, keďže dávam recept, tak musím uviesť nejaké množstvá, aby ten dotyčný aspon vedel z čoho má vychádzať🙂 Takže tentoraz som si tie svoje "od oka" upresnila kvôli receptu👍 Plus-mínus si už každý tú nejakú prísadu prispôsobí. @drajan ano sú super aj ako príloha🙂 @evanaaa ak ich spravíš tenké tak budú skoro ako rösti, ale ak ich urobíš hrubšie, tak sú to normálne placky🙂 Vo videu vidno, že som piekla aj tenšie aj hrubšie. Ja mám radšej tie hrubšie🙂 Múka ani vajce netreba, zemiaky obsahujú škrob, ktorý placky drží pokope. Prajem všetkým pekný deň!
heda3
takéto placky robievame v grile (elektrický stolný gril). Sú vynikajúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia