Najlepšie rybie filé

gombicka94 - fotkagombicka94, 16. marca 2012

Tento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické Zobraziť celý popisTento recept vznikol úplnou náhodou, ale keď sme ho ochutnali, povedali sme si, že aliašskú tresku na iný spôsob už nechceme. Jablká obsahujú organické kyseliny, ktoré reagujú s metylamínom (ten spôsobuje zápach rýb) Rybky tak necítiť :-) sú šťavnaté a veľmi chutné.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
100 g
 nasekaný




Postup

  1. 1

    Očistené a olúpané jablká nakrájame na tenšie plátky

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme maslom, dno vyložíme polovicou jabĺk. Na ne poukladáme filé z tresky ( môže byť aj iná ryba), posolíme, jemne pokoreníme bielym korením. Pridáme nasekaný tymián (ak nemáme čerstvý, môžeme aj sušený) a prikryjeme druhou polovicou jabĺk. Na vrch poukladáme plátky masla a syra s bielou plesňou ( Camembert, Brie....) Pečieme cca 15 min. Najlepšie rybky chutia so zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

martamm
Vyzera to super, urcite si najblizsie rybku pripravim podla Tvojho receptu, uz je ulozeny v KK
ula2
vyskúšam , recept vyzerá super.
nonna
Šikovná kočka! Taká mladučká a už taká KULINÁRKA! Keďže som dcérou rybára, mám ryby rada a tiež ich skúšam na všakovaké spôsoby. Ukladám do svojej KK. Želám veľa ďalších takýchto výborných nápadov! /Malá rada - rybu by som pokvapkala citrónovou šťavou, soľ dala morskú, ale len trošíčku + to biele korenie a nechala marinovať v chlade kľudne aj celý deň vopred./
babidka
To bude urcite pochutka.Najblizssie ked budem robit rybicky , tak urobim podla tohto receptu . Aj ja sice pouzivam citron , ale mam taku skusenost , ze ak sa rybka pridlho marinuje s citronovou stavou /ako doporucila@nonna / tak je velmi makka, uz nie je na skus taka pevna a mne osobne to vadi .
3sandra3
tak toto naozaj môže byť najlepšie rybie filé...vyskúšame
honestka
velmi dobre vyzera viem ze aj chuti a preto porusim svoju tradiciu a vyskusam so syrom.
Ja ryby nemarinujem ziadne, pred pouzitim namocim do kysleho mlieka alebo yogurtu. robim prirodne velmi jednoducho, rychlo a obycajne na kombinacii olej a maslo, cesnak, citron, bylinky -obmienam kombinacie a hlavne na panvici kratku dobu.

Tiez som mala skusenost, ze dlhodobo namocene ci v mlieku alebo v citrone stratili konzistenciu.
A ked je ryba cerstva nema vobec zapach.
bembo
Tvoj recept ma zaujal,a keďže sa páčil aj mojej žene, na Veľkú noc som ho aj vyskúšal.Veľmi nám to obom chutilo,a hneď som ho doporučil aj našim priateľom.Ukladám do svojej KK,a vyskúšam aj iné Tvoje recepty.Ďakujem za výborný recept.
1x nyx
rea1
okamžite zaraďujem do repertoiru. :-)))
frezia68
Už je v KK a máš *****,lebo mám mrazení filé,ale odkladám a odkladám...takto asi bude aj chutiť,ďakujem za recept :-)
lulanka
Pečie sa to prosím prikryté alebo odokryté? Keď som to mala prikryté tak po 15 minutách sa ešte syr netopil. Ďakujem
katka78
@gombicka94 ďakujem za recept, vyskúšala som podľa neho pripraviť mrazenú aljašskú tresku. Moja smola, že mi ryby nechutia, no aspoň takýmito mini krôčikmi sa snažím ich konzumovať, zatiaľ je u mňa na milosti len pstruh na bylinkách, makrela a tá treska. V úprave podľa teba mi chutila, takže nabudúce skúsim tento recept aj s nejakou čerstvou rybou a uvidíme. Len syr som zamenila za chuťovo neutrálnejšiu mozzarellu. Ďakujem ti za recept a prajem krásny deň! :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia