Tvarohové koláče

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Úžasné krehké pečivo plnené tvarohom a lekvárom.* Najlepšie pľundrové koláče, aké som kedy jedla!!! Sú mäkké, krehké, krásne nadýchané s chrumkavým povrchom.

12 ks
porcií
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky kysnúť. V jednej miske zmiešame maslo a múku, a dáme tiež na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Na vaľkanie cesta používame škrob, nie múku👍 Jednu stranu cesta natrieme maslom. Zakryjeme druhou stranou a vyvaľkáme na veľký štvorec. Cesto natrieme olejom a zložíme mu smerom ku stredu najprv 2 protiľahlé strany a potom dalšie 2 protiľahlé strany. Zakaždým natrieme olejom🙂 Cesto dáme znova na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach cesto znova vyvaľkáme, ale tentoraz len na tenký obdĺžnik. Natrieme olejom a 2x preložíme obe strany smerom ku stredu. Tiež treba vždy natrieť olejom. Cesto dáme ešte naposledy na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si zamiešame tvarohovú plnku. Cukor si môže dať každý podľa chuti🙂 Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na tenko a pokrájame na štvorce 12 ks. Do stredu dáme plnku a zľahka uzavrieme ako batôžtek. Pečivo poukladáme na plech s papierom a natrieme vajcom. Ihneď pečieme na 190 °C cca 15-20 minút, záleží od rúry.
  2. Koláče sú jednoducho úžasné. To cesto je fantastické, ako jeho konzistencia tak aj chuť😊 Ľahučké, nadýchané, mäkké a pritom na povrchu chrumkavé🥰 Vrelo odporúčam vyskúšať. Dovolím si povedať, že po skúške už inak robiť nebudete👍👍 Prajem dobrú chuť!
  3. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube