Langoše

Najlepšie langoše z cesta z chladničky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta.* Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je tiež priam bezprácna, keďže si cesto zarobíte v jeden deň a až na druhý deň langoše pečiete. Je to pohodlné a praktické :-)

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
  2. Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky velkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)
  3. Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.
  4. Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube