« Naspäť na tento recept

Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) verzia na vytlačenie

Úžasný recept mojej babky na závin, len v rastlinnom prevedení. :)

Autor receptu: happybunny

Postup receptu

Zmiešame si suché ingrediencie, aquafabu (hustá tekutina z uvareného cíceru, 3 PL = 1 vajíčko) najprv rozmiešame s mliekom a až potom prilievame, napokon pridáme olej. Aspoň 15 minút miesime cesto, ktoré by malo mať pevnú neťahavú konzistenciu. Rozdelíme na polovicu a nenechávame kysnúť, hneď plníme.
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 1

Moja prvá plnka nebola klasická kakao+cukor, cesto som najprv potrela domácou "nutellou" a potom posypala čokoládovým práškom.
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 2

Na druhú plnku som si rozpustila maslo, ktorým som cesto dôkladne potrela a potom už podľa chuti posypala zmesou škorice a cukru (a posypala som ho ňou asi 10x :D).
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 3

Záviny si uložíme na plech a pod utierkou necháme hodinu kysnúť. Moje sú troška zdeformované, pretože som ich náhodou spravila na môj maličký plech príliš dlhé.
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 4

Po hodine plech vložíme do studenej trúby, nastavíme si ju na horný a dolný ohrev a 190 stupňov. Od momentu rozohriatia pečieme 25-30 minút, potom si teplotu znížime na 170 stupňov a dopekáme ďalších 20-25 minút. Ja som ich dokopy piekla takmer hodinu.
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 5

Takto vyzerajú oba záviny po vychladnutí a prerezaní, chutili výborne a boli mäkkučké ešte aj na druhý deň. Dobrú chuť! :)
Najlepší škoricový a čokoládový závin (vegan) (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




60
minút
príprava
50
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist