Cviklový šalát
Cviklový šalát

Najlepší cviklový šalát

michaelka28 - bez fotkymichaelka28, 1. júla 2019

Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim najobľúbenejším :) Najlepšie chutí dobre vychladený, kedy nás super Zobraziť celý popisNapriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim najobľúbenejším :) Najlepšie chutí dobre vychladený, kedy nás super osvieži.

Suroviny

500 g uvarená
5 ks
cca 100 g
2 ks menšie
250 ml




Postup

  1. 1

    Cviklu umyjeme a uvaríme aj so šupkou do mäkka. Po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle (ja väčšinou kupujem predvarenú cviklu, ktorú môžem hneď použiť).

  2. 2

    Pridáme nastrúhané uhorky, kukuricu a na drobné kúsočky posekané jablká (sú lepšie ako keby sa strúhali).

  3. 3

    Do bieleho jogurtu primiešame podľa chuti soľ, korenie a strúhaný cesnak. Jogurt pridáme k šalátu a dobre premiešame.

  4. 4

    Šalát dáme dobre vychladiť do chladničky na pár hodín. Za ten čas sa jednotlivé chute prepoja.

Diskusia k receptu

motyka
Každý nový recept s cviklou vítam. Aj ja ich robím a máme radi šaláty s cviklou. Sú nielen dobré, ale aj zdravé. Ten tvoj - podľa surovín, musí byť fajnový. Určite vyskúšam. Vďaka za recept.
cesminaz
Aj ja robievam často cviklový šalát,dávam aj uvarené vajce,alebo aj cícer a na ochutenie aj horcicu a citrón :-) Aj tvoj môže chutit zaujímavo s tým cesnakom.
babulicka
Prave sme mali na veceru tento fantasticky salatik a napriek tomu ze nasa rodina nepatri medzi cviklovych fanusikov mal obrovsky uspech :-) vdaka za recept
peliska
Ja tiež neznášam cviklu,už od detstva.Sústavne som bola chudokrvná,takže som ju musela povinne,jesť. Ale vyskúšam,manžel ju má,rád.
maria38
Vyskúšala som váš šalát a je fantastický ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia