Domáci chlieb

Najľahší domáci chlebík, bez váženia, bez miesenia (videorecept)

Autor receptu: nutty8

Rýchly a jednoduchý recept na domáci chlieb, ktorý zvládne aj začiatočník.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 300 ml. Teplú vodu zmiešame cukrom, 2 ČL múky a droždím. Zakryté necháme 15 minút podkysnúť.
  2. Pridáme 2 hrnčeky múky, soľ a premiešame. Nemusíme miesiť, treba len, aby sa suroviny spojili.
  3. Cesto prenesieme do pekáčika (23x13 cm) a rovnomerne rozprestrieme. Zakryté necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť.
  4. Potom upečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Treba prispôsobiť podľa toho, ako pečie Vaša rúra.