Najjednoduchší kakaový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lia66

Dostal sa mi do rúk koláčik, ktorý som absolútne nemala v pláne meniť. Čo vačšinou s rcp robím je, že si ich prispôsobím podľa seba-buď zmením jeho ingrediencie na ľahšie stráviteľné, alebo zmením jeho postup. No v tomto prípade to tak nebolo-chcela som vyskúšať ten postup se vším...pardón za moju ČechoSlovenčinu :) Postup prípravy ma totálne nadchol a aj ingrediencie boli ok. A keďže sa rada podelím, tak ráčte... Apropó, vajíčka, ani mlieko tam určite nejdu.

Suroviny

Postup

  1. Najprv trošku vysvetlenia, čo ktoré skratky znamenajú...
    pl=polievková lyžica
    čl=čajová lyžička
    1a1/4=jeden a štvrť
    Takže, pripravte si tieto ingrediencie+3 kuchynské pomôcky(plech, metličku, šálku) a ideme na to. Priamo na nepriľnavom plechu zmiešame si pripravíme suché ingrediencie:múka, cukor, kakao, sóda bikarbóna, soľ...
  2. Metličkou miešame...
  3. Potom na zmes vylejeme mokré ingrediencie:olej, vanilkový sirup, ocot, voda.
  4. Metličkou zamiešame...ale poriadne sa presvedčíme, či sme suché ingrediencie rozmiešali aj na bokoch. Môžme si pomôcť varechou, že pekne po okraji s ňou prejdeme, aby sme suché ingrediencie dostali z okrajov. Ja som to spravila prstom(chcela som vyskúšať cesto-mňam) a potom domiešala metličkou.
  5. Dáme do zohriatej rúry na 180st...pečieme cca 30-40 minút. Ja som piekla presne 32 minút. Vyberieme z rúry, necháme cca 5 minút odpočívať v plechu a potom vyklopíme na tanier.
  6. Koláčik je fantastikuš aj samotný...mne sa ráčilo pre mojích chlapov poleva, a tak som spravila:1 pochúťková smotana, 1 nátierkové, neochutené maslo, vanilkový cukor podľa chuti, čokoládová poleva na pokvapkanie. Poviem vám, tá vôňa pri pečení je mňamózna a koláčik chutí ozaj skvelo! Stihla som odfotiť posledný kúsok-pečený včera poobede a už vera nemáme :)