Najjednoduchší  čerešňový nekoláč
	        Autor receptu: 2010
	         
	        
	        Ani prasok do peciva ani kvasnice ci tvaroh. Takze ziadna bublanina ale Francuzka klasika z ciernych ceresni "Clafoutis aux cerises". Pozeral som viac postupov ale nakoniec som isiel podla Julie Child.
| 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Dame si rozohriat ruru na 180 C
Do mixera dame rozbite cele vajicka ( zltko aj bielko ) pridame cukor , muku ,sol a vanilkovu esenciu ( my sme pouzili "naozajstnu " cca 4 cm struku).
Vsetko poriadne rozmixujeme .
A nachystame si cierne ceresne.
 - Maslom vymastime formu , a nalejeme malu ciastku riedkeho  cesta aby nam  pokryvalo dno na par milimetrov a dame piect na cca 3-5 minut dokial nam neztuhne.
Vyberieme z rury.
 - Klasicky recept pouziva cierne ceresne ktore sa pouzivaju cele neodkvostkovane , ze vraj kvostky pridaju lepsiu chut trochu ako mandle..?
Ceresne poukladame na predpeceny zaklad a stedro pocukrujeme.
 - Zalejeme zvysnym riedkym cestom a dame piect do zlatista.(pichnut spajglou ci je cista ..)
Vyberieme a stedro pocukrujeme.
 - Pozor je to velmi horuce -ceresne , servirujeme teple.