Ovocná torta
Ovocná torta

Nahé srdce fotorecept

zizazi - fotkazizazi, 4. marca 2018
Nahé srdce (fotorecept)
Foto: zizazi

Tento typ torty je teraz in, tak som ju chcela vyskúšať aj ja. Korpus je z lineckého cesta, z ktorého pečiem pravidelne na Vianoce. Zobraziť celý popisTento typ torty je teraz in, tak som ju chcela vyskúšať aj ja. Korpus je z lineckého cesta, z ktorého pečiem pravidelne na Vianoce. Prvý raz som piekla zo špadlovej múky. Skutočne to bol pokus, ktorý vyšiel nad očakávanie. Tortička veľmi chutila, až tak, že sa zjedla hneď pri nedeľnej káve.

90 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
42 dkg
28 dkg
14 dkg
4 ks
1 ks
Plnka biela:
500 ml
500 ml
1 ks
Plnka červená:
250 ml
1 ks
50 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spracujeme do bochníka. Prvý raz som pracovala so špaldovou múkou. Okrem toho, že cesto je tmavšie a dlhšie sa pieklo, som iný rozdiel nezaznamenala. Na pečenie bežne používam kryštálový cukor, ale teraz som dala polovicu práškového.

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozvaľkala som a vyrezala podľa vopred pripravenej šablóny. Urobte si radšej menšiu. Ja som si urobila dosť veľkú a zle sa mi potom s upečeným cestom manipulovalo. Vaľkala som priamo na papieri na pečenie, nevedela som, ako sa bude cesto správať a ako ho prenesiem. Takto to bolo jednoduché.

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Srdiečko sa pieklo 20 min pri 180 °C, ale každá si tú svoju rúru poznáte, takže pečte podľa seba. Toto som urobila 3 x. Zostalo mi trocha cesta, tak som z neho vykrojila srdiečka rôznych veľkostí a použila som ich na výzdobu, teda čo mi zostalo, lebo chlapi mi ich uchýtali spod rúk.

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené som nechala vychladnúť. Prvé cesto som dala priamo na podložku, na ktorej som tortu podávala. Nevedela som s tým celým dobre manipulovať, jedna časť sa mi zlomila, ale v konečnom výsledku to na šťastie nebolo vidieť.

  5. 5

    Kým sa cesto chladilo, urobila som si krémy. Najprv som si urobila jahodový puding. Mám veľa domácej jahodovej drene, tak som ju takto využila. Je už sladká, preto som nepridala cukor. Do roztopenej drene som vmiešala Zlatý klas, uvarila dotuha a občas pri chladnutí pomiešala. Samozrejme, že stačí urobiť jahodový alebo iný, farebný puding. Po vychladnutí som pridala trocha masla a rozmiešala. Potom som vyšľahala šľahačku, pridala mascarpone a nakoniec vanilkový puding bez varenia. Šľahačka je sladká, preto som cukor už nepridávala, ale ak sa vám zdá krém málo sladký, pridajte cukru podľa vlastnej chuti. Krém je super tuhý, netreba žiaden stužovač. Na krémy už asi rok inú ako rastlinnú šľahačku nepoužívam. Dobre sa s ňou pracuje a hlavne, nedá sa prešľahať. Ak ale nemáte v pohode použite klasickú - z kravského mlieka, v tom prípade určite oslaďte.

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Korpus som potrela jahodovým džemom a postupne nastriekala biely krém. Červeným som vyplnila medzery. V podstate ho nemusíte použiť, ja som ho dala hlavne pre chuť, bála som sa, že torta bude fádna. Na ozdobený prvý korpus položíme ďalšie a rovnako vyzdobíme. Mne sa jeden korpus polámal na cca 4 časti, dala som ho preto do stredu, ale v konečnom výsledku a ani pri krájaní to nebolo vidieť.

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a nakoniec som ozdobila. Tortu som nechala cez noc stáť. Cesto trocha zmäklo, v pohode sa dala krájať. Dobrú chuť

    Nahé srdce (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Zaujímavá,krásne prezentovaná a nazdobená tortička.Veru sa ti vydarila. Pekný fotopostup.
luwinka
Krásna torta , pekne ozdobená . Veľmi zaujímavá.
haji
Krásná torta, velmi hezky zpracované. Viděla jsem podobnú tortu na internetu, pořád je něco nového. Jsi šikulka! Klidně bych zkončila v bode 6, aj tak je "zdobný", o chuti nepochybuji. Povedené dílo!
sonulienka
@Zizazi , nádhernú tortičku si sem dala, akurát mi bodne, pretože vnučka má narodeniny a tak by som ju vyskúšala. Len by som Ťa chcela poprosiť - akú rastlinnú šľahačku používaš? Ja mám túto, ktorá je na obrázku, a raz som s ňou robila krém a vôbec sa mi nevyšľahala a krém nestuhol. Ďakujem za odpoveď.


renulienka
Ja stale nechapem, prečo tolki ludia pouzivajú rastlinnú ,,slahacku,,. Je to len preto, že drzi lepšie tvar ako ,,normálna slahacka,, , alebo Vam to naozaj chuti???????
radox1
nikomu to nemôze chutit.vo velkovyrobe samy margarin a rastlinne umeliny,lebo to drzi dlhodobo tvar a nekazi sa.ale aby som samemu sebe skodil,a pchal do seba transmastne kyseliny,ktore telo nevie spracovat,a navyse to ani nechuti,tak to nechapem.
renulienka
@Radox1 (5.3.2018 18:16)

By si sa cudoval. Znama robi vo velkovyrobni zakuskov a roboty majú celorocne az-az. Ked mi raz doniesla krabicu zakuskov z ich vyroby, zo slusnosti som ju vzala. Tu lepivu mastnostu po ochutnani som dostala z jazyka az horúcim cajom a zakusky skoncili v smetnom kosi....
radox1
vsak to,ved to krasne vyzera,to musi byt urcite dobre.chyba osveta,vsak tie kvanta musi aj niekto zjest,a asi im to aj chuti.v kazdom pripade je to kazdeho osobna vec.pritom staci zakazat tie vazeliny predavat,ale loby je väcsia.
zizazi
@Radox1 (5.3.2018 14:43)

rastlinná preto lebo sa nezrazí a dá sa vyšľahať do tuha bez pridania stužovača alebo želatíny a dobre drží tvar . Ak sa ti zdá mascarpone tučné môžeš vynechať, resp. použiť krém aký chceš.
1x pn
zizazi
@Sonulienka (5.3.2018 14:30)

teraz som použila túto ale plnku som robila z rovnakej ako ty a nemala som s ňou problém. Môžeš ale požiť aj klasickú šľahačku


zizazi
@Sonulienka (6.3.2018 15:05)

túto som kupovala na www.toptorticka.sk. Skutočne odporúčam, dobré ceny, ochota, vážia si zákazníka. Ale videla som ju aj v Coop-e, len u nás je nemávajú stále.
sonulienka
Ďakujem srdečne za odpoveď popozerám najprv na predajniach a ak nie objednám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia