/ 65. stránka receptov

  • Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

    Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou

    Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, cukor, soľ, vypracujeme tuhšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Lekvárové pirohy s makom

    Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať.

  • Recept bez obrázku

    Lievance s jablkami

    Do pretretého tvarohu pridáme rozohriate maslo, preosiatu múku, soľ, cukor a vajcia.

  • Recept bez obrázku

    Šúľance

    Deň vopred uvarené zemiaky v šupke očistíme, pretlačíme alebo postrúhame. Pridáme krupicu, vajcia, soľ a vypracujeme cesto.

  • Sladké penne

    Sladké penne

    Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané vlašské orechy a nakrájané čerstvé jahody. Krátko povaríme a nakoniec pridáme mätu a ricottu.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

    Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča dáme časť cestovín, polejeme ich slivkovým lekvárom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

  • Lekvárové perky

    Lekvárové perky

    Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto kedysi uspávali mamy svoje deti... Dnes patria perky medzi typické slovenské jedlá.

  • Recept bez obrázku

    Cestovinový nákyp s čerešňami

    Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Čerešne opláchneme a odkôstkujeme.

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny na sladko s ovocím

    Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme k nim PL masla.

  • Recept bez obrázku

    Šatôčky plnené tvarohom

    Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm, rozkrájame na štvorčeky, ktoré naplníme pripravenou náplňou a preložíme do trojuholníkov, ktorých okraje dobre pritlačíme.

  • Lievance so šípkovým džemom

    Lievance so šípkovým džemom

    Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice a necháme postáť na teplom mieste.

  • Recept bez obrázku

    Dolky starej mamy

    Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a soli. Premiešame a vypracujeme redšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová žemľovka

    Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vmiešame k rožkom.

  • Spišské pirohy – lekvárové s makom

    Spišské pirohy – lekvárové s makom

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  • Recept bez obrázku

    Nákyp Nanette

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist