/ 878. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Gerlachovské rezy

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.

  • Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  • Recept bez obrázku

    Makový koláč so slivkami

    Zo surovín zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový koláč z kysnutého cesta

    Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto. Dáme ho do tepla vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Klasické pečené buchty s lekvárom

    Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do pečiva a kvások. Kvások pripravíme tak, že z mlieka si odlejeme asi 50 ml, trochu ho prihrejeme, aby bolo vlažné, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Tradičný veľkonočný koláč

    Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky vyhĺbime v strede jamku. Do jamky rozmrvíme droždie, posypeme ho cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme chvíľu kysnúť. Potom pridáme rozpustené vlažné maslo a polovicu...

  • Recept bez obrázku

    Dolky starej mamy

    Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a soli. Premiešame a vypracujeme redšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové tyčinky

    Suroviny spolu zmiesime, cesto necháme v chlade cez noc.

  • Recept bez obrázku

    Jemný jablčník

    Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva, potom striedavo múku a postrúhané jablká, hrozienka a mleté orechy

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová žemľovka

    Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vmiešame k rožkom.

  • Linecké srdiečka

    Linecké srdiečka

    Múku, práškový cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, žĺtky a jedno vajce a maslo nastrúhané zmiešame.

  • Recept bez obrázku

    Sypaný tvarohový koláč

    Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.

  • Recept bez obrázku

    Pečené buchty

    Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

  • Domáci makovník

    Domáci makovník

    Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.

  • Spišské pirohy – lekvárové s makom

    Spišské pirohy – lekvárové s makom

    V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový lekvár so škoricou

    Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme stáť do druhého dňa.

  • Recept bez obrázku

    Burgundské plnené jablká

    Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol.

  • Recept bez obrázku

    Nákyp Nanette

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky koláč

    Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky koláč

    Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist