Müsli muffiny fotorecept

arwen789 - fotkaarwen789, 8. augusta 2011
Müsli muffiny (fotorecept)
Foto: arwen789

Recept mám z knižky 1 cesto, sto mafinov, ktorú som dostala od kamarátky. Postupne z nej skúšam nové mafinové recepty. Aj tieto müsli mafiny Zobraziť celý popisRecept mám z knižky 1 cesto, sto mafinov, ktorú som dostala od kamarátky. Postupne z nej skúšam nové mafinové recepty. Aj tieto müsli mafiny som robila poprvýkrát a som s nimi spokojná, chutia výborne. Na raňajky s jogurtom ako stvorené.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
1 PL
1/2 hrnčeka
2 ks
1 hrnček
6 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Keďže som nemala doma cmar, vyrobila som si nahrážku cmaru podľa receptu od Michsamant: http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-cmar-nahrazka/13009-recept.html

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si preosejeme hladkú múku a prášok do pečiva. Pridáme müsli a hnedý cukor. Všetko spolu zmiešame. V ďalšej miske si zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame cmar a olej.

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V strede suchých surovín si urobíme jamku a vlejeme tekuté prísady. Opatrne premiešame, aby sa všetko pekne spojilo. Moje cesto bolo dosť riedke, trošku som a bála, či sa dobre upečie, ale našťastie sa mafiny podarili.

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si rozdelíme do formičiek, ktoré sme si predtým potreli olejom. Toho cesta mi zostalo trošku navyše, tak som ho nakoniec šupla do chlebíkovej formy získala som navyše taký nízky müsli chlebík :-)

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť aspoň 10 minút vo forme a až potom vyberáme mafiny von.

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
akú máš peknú formu na muffíny.... a recept si ukladám do kk,,,páči sa mi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia