Musli + marshmallow = vynikajúca pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: zdezda

Ňúrala som sa v starších časopisoch a medzi nimi mi vypadli aj povytŕhané recepty, ktoré som nechcela vyhodiť, lebo sa mi pozdávali a chcela som ich vyskúšať (určite to mnohé poznáte :-). Tento to dnes vyhral, lebo je pre mňa netradičný, z mála surovín, pomohol mi zužitkovať zvyšky cereálii, je to rychlovka a ešte k tomu veeeľmi chutná. Je z časopisu Katka 46/2010 od p. Slavíkovej-najlepšej českej cukrárky. Neboli v ňom presné množstvá, tak som tŕpla, či sa vydarí. Pochúťka sa vydarila :-)))

25
porcií
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja som použila mix z týchto:
  2. V hlbšej a väčšej panvici rozpustíme maslo, pridáme marsmallow,
  3. miešame neustále,
  4. až sa nám cukríky skaramelizujú, asi takto
  5. a pridáme musli podľa toho, aké vám chutí :-)
  6. a opäť usilovne miešame. O malú chvíľu vznikne takáto guča. Je čas vypnúť zdroj tepla a odstaviť panvicu.
  7. Pomocou lyžice a rúk tvoríme sťaby guľky - hrudky, radšej menšie. Pozor, zmes sa ťahá ako roztopená žuvačka :-), no nelepí sa na ruky. Odložíme ich vysušiť tak, aby sa nedotýkali. Suché a tvrdkavé dáme do košíčkov. Kto chce, môže si ich ešte poliať čokoládou. Neurobila som to, lebo som mala čoko musli. Kto má rád karamel, príde si na svoje, pozor na zúbky, my starší ich chvíľu pocmúľame :-)