Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !
Postup
- Tekvicu prekrojíme na menšie kúsky.
- Potrieme olivovým olejom a dáme upiecť. Trvalo to cca 20-25 minút na 200 st. C, po desiatich minútach som znížila teplotu na 170 st.C
- Vyberieme dužinu, a rozmixujeme spolu s lyžicou masla a lyžicou sladkej smotany na hladký krém. Pridáme lyžicu medu a riadne premiešame.
- Mušle sv. Jakuba opečieme na masle z oboch strán na masle a olivovom oleji. Pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
- Foie gras taktiež rýchlo opečieme, cca minútku z každej strany.
- Na masle opečieme šalviové lístky.
- Na tanier dáme tekvicový krém, naň uložíme mušľu a navrch položíme foie gras.
Dozdobíme opečeným lístkom šalvie na masle.