Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !

15 minút
príprava

Postup

  1. Tekvicu prekrojíme na menšie kúsky.
  2. Potrieme olivovým olejom a dáme upiecť. Trvalo to cca 20-25 minút na 200 st. C, po desiatich minútach som znížila teplotu na 170 st.C
  3. Vyberieme dužinu, a rozmixujeme spolu s lyžicou masla a lyžicou sladkej smotany na hladký krém. Pridáme lyžicu medu a riadne premiešame.
  4. Mušle sv. Jakuba opečieme na masle z oboch strán na masle a olivovom oleji. Pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
  5. Foie gras taktiež rýchlo opečieme, cca minútku z každej strany.
  6. Na masle opečieme šalviové lístky.
  7. Na tanier dáme tekvicový krém, naň uložíme mušľu a navrch položíme foie gras. Dozdobíme opečeným lístkom šalvie na masle.