Opečené hrebenatky
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Autor receptu: redakcia
Postup- Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom
oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo
a necháme dôjsť na panvičke.
- Šošovicu uvaríme
v osolenej vode. Nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme
cherry paradajky, stopkový zeler, cuketu
a krátko orestujeme. Pridáme šošovicu, zmiešame
a dochutíme.
- Do malého hrnca dáme
variť víno, estragónový ocot, nakrájanú šalotku
a korenie. Zredukujeme asi na pätinu
a precedíme. Na miernom ohni zašľaháme maslo, pridáme
nasekaný estragón a dochutíme soľou.
- Hotové
mušle podávame na šošovici preliate estragónovou omáčkou.
|