Opečené hrebenatky

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť na panvičke.
  2. Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme cherry paradajky, stopkový zeler, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme šošovicu, zmiešame a dochutíme.
  3. Do malého hrnca dáme variť víno, estragónový ocot, nakrájanú šalotku a korenie. Zredukujeme asi na pätinu a precedíme. Na miernom ohni zašľaháme maslo, pridáme nasekaný estragón a dochutíme soľou.
  4. Hotové mušle podávame na šošovici preliate estragónovou omáčkou.