Opečené hrebenatky
Opečené hrebenatky

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g
50 ml
100 g
200 g
80 g
60 g žltá
60 g
100 ml
200 ml
200 g
1 g




Postup

  1. 1

    Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť na panvičke.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme cherry paradajky, stopkový zeler, cuketu a krátko orestujeme. Pridáme šošovicu, zmiešame a dochutíme.

  3. 3

    Do malého hrnca dáme variť víno, estragónový ocot, nakrájanú šalotku a korenie. Zredukujeme asi na pätinu a precedíme. Na miernom ohni zašľaháme maslo, pridáme nasekaný estragón a dochutíme soľou.

  4. 4

    Hotové mušle podávame na šošovici preliate estragónovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia