Varené mušle
Varené mušle

Mušle na čiernom pive

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 12. júla 2017
Mušle na čiernom pive
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 strúčiky (očistené a nakrájané na plátky)
4 PL
1 PL
2 hrnčeky
4 hrnčeky (najlepšie čierne)
3 hrnčeky
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do širokého hrnca nalejeme olivový olej a necháme ho rozpáliť, pridáme cesnak, šalotku a necháme speniť. Pridáme už očistené a všetkých nečistôt zbavené mušle. Otvorené či inak poškodené mušle vyhodíme.

  2. 2

    Mušle zalejeme pivom a okoreníme čerstvo podrveným čiernym korením a nadrobno nakrájanou čili papričkou. Priklopíme pokrievkou a na prudkom ohni dusíme, až kým sa mušle napoly otvoria – asi 2 minúty. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a ešte povaríme asi 2 minúty, aby sa mušle úplne otvorili, prípadne dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Neotvorené mušle vyhodíme. Podávame v hlbokom tanieri preliate šťavou, ktorá vznikla dusením, ozdobené citrónom a bylinkami s bielym chlebom.

Diskusia k receptu

marianne
na pive prvý krát vidím, doteraz vždy len na vínku bolo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia