Mungo - karí cestoviny

martina34 - fotkamartina34, 15. marca 2010
Mungo - karí cestoviny
Foto: martina34

Jednoduché a chutné sacharidové jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 PL
3 strúčiky
1/2 konzervy
1 konzerva
1 čl
podľa chuti
podľa chuti
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    V neosolenej vode si uvaríme celozrnné farebné cestoviny, nakrájame si cibuľu a necháme ju chvíľku postáť. Zatiaľ si pripravíme vok, dáme do neho olivový olej, posekáme si cesnak. Keď je olej zohriaty, pridáme cibuľu, chvíľku posmažíme, posolíme, aby bola mäkká, pridáme cesnak, kari korenie, štipku čili papričky, klíčky a šampiňóny. Chvíľku to osmažíme a vložíme uvarené cestoviny. Celú zmes spolu prehrejeme, dochutíme soľou a odstavíme zo šporáka. Po chvíľke, keď cestoviny trošku ochladnú, pridáme citrónovú šťavu a nakrájané paradajky, aby sa paradajky neuvarili. Uvarené patria k bielkovinovým jedlám.

Diskusia k receptu

jana790
Dnes som vyskušala, aj ked som si recept musela trošku zmeniť.. Muž nemá rád šampiony, tak som namiesto nich dala kukuricu, a kedže mi včera došlo kari korenie, tak bolo bez neho, ale pridala som sézamové semienka. No bolo to perfektné. Veľmi pekne ďakujem za inšpiráciu. Dnes som dlho hľadala recept na mungo, pretože som ho prvý krát klíčila, ale od dnes bude patriť k našim oblúbeným.
bannanni
Zaujímavý, zdravý a veľmi chutný recept. Ja som si pridal sezamové semienka, sezamový olej, s kari nešetriť a k štipľavej čili sekne aj sladučká kukurica. Zaujímavé zásnuby chutí. Klíčky som dal až na koniec s paradajkou, aby nestratili vitamíniky.
martina34
:) vylepšenie môže byť, až na sezam, naň mám bohužial alergiu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia